Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Case päivittää

Uudet Stage IV-päästövaiheen rajat alittavat D-perheen kaivukoneet olivat Casen osastolla ne merkittävimmät uutuudet uusien F-pyöräkuormaajien ohella. D-sarjaan esiteltiin kaivukoneet CX250D (25,4 t/140 kW), CX300D (30,8 t/161 kW), CX350D (37 t/210 kW) ja CX370D (38,6 t/210 kW). Kaikissa malleissa nelosvaiheen päästörajat alitetaan pelkän SCR/DOC-teknologialla eli AdBluen avulla. Partikkelisuodatinta ei Casessa ole. Iso ureasäiliö pitää valmistajan mukaan täyttää ainoastaan joka viidennellä tankkauskerralla.

Polttoaineen kulutuksen kerrotaan olevan huomattavasti edellisiä malleja alhaisempi. Moottorin päästöluokan päivitys sekä uusittu hydrauliikka sähköisesti ohjattavine pumppuineen ja suurempine hydrauliventtiileineen vaikuttavat asiaan.

Hydraulijärjestelmä käyttää myös paluuöljyä sylintereiltä uudestaan kiertoon, eikä palauta sitä säiliöön turhaan. Esimerkiksi kaivuliikkeiden paluuöljyä käytetään tehostamaan kääntöä, kerrotaan osastolta.

Tämä tietää pienempiä moottorikierroksia ja samalla polttoaineen kulutuksen pienenemistä.

Myös Case on liittänyt oman SiteWatch-etähallintajärjestelmänsä vakioksi uuden sukupolven kaivukoneisiin. Erilaisia paramtreja päivitetty järjestelmä kerää etähallintaan koneista nyt 40, kun ennen järjestelmässä oniitä oli 12.

Toinen työtehtäviä automatisoiva järjestelmä on nimeltään SiteControl, joka perustuu Casen ja Leica Geosystemsin välillä solmittuun yhteistyösopimukseen. Puskukoneisiin ja tiehöyliin asennetaan tehtaalla valmius mittalaitteisiin ja jälleenmyyjien on helppo varustaa kone niillä asiakkaan niin halutessa.

Kaikissa järjestelmissä yhteys on hoidettu joko 3G:llä tai vaihtoehtoisesti GPS:n avulla.

Case toi markkinoille viime vuoden syyskuussa uudet kompaktit pyöräkuormaajat 5,4-6,5 tonnin kokoluokkiin. Mallimerkinnät ovat 21F (43 kW), 121F (48 kW), 221F (55 kW) ja 321F (55 kW). Nyt Intermatissa esiteltiin suurempia F-perheen jäseniä eli mallit 621F (13t/128 kW), 721F (14,5 t/145 kW), 921 F (20 t/190 kW) ja kuvan 1121F (27,3 t/259 kW).

Case kuvaa nykymoottorien päästöjä vertaamalla niitä vuoden 1996 tasoon. Uudet  Stage IV-tason pyöräkuormaaja tuottaa kuudessa kuukaudessa samat päästöt kuin 20 vuotta vanha kone aiheutti päivässä. Pyöräkuormaajissakaan ei ole partikkelisuodatinta, jolloin konepeitto takana on matala ja näkyväisyys on säilynyt kohtuullisen hyvänä.

Osastolta muistutetaan, että pakokaasujen lämpötila on peräti 200 astetta matalampi kuin kilpailijoiden partikkelisuodattimella varustetuissa koneissa. Näin ollen paloturvallisuus on paljon parempi siellä, missä liikutaan lähellä helposti syttyviä materiaaleja. Viisiportainen vaihteisto on varustettu lock up –toiminnalla.

Pyöräkuormaajissa on tehokas kuuden LED-valon paketti, joka tekee pimeässä työskentelyn tehokkaaksi. Jäähdyttimet koneen takana on asennettu persoonallisesti kuution muotoon, ei rinnakkain tai peräkkäin. Raitis ilma kuutioon tulee sivuilta ja päältä.

Intermatin uutuksiin kuului myös tiehöylä 856C AWD. Tämän vajaat 17 tonnia painavan tiehöylän myötä Case tuo Amerikassa tutut tiehöylät myös Eurooppaan.

Lue seuraavaksi