Uutiset

Työkoneet

Intermat 2015: Case-kaivukoneiden D-perhe

Päähuomion Casen osastolla Intermatissa tullee varastamaan uusi D-sarjan kaivukoneperhe. Kyseessä on tietenkin Stage IV-vaiheeseen päivitetyt koneet, jotka saavat Euroopan ensi-iltansa Pariisissa. Amerikassa koneet esiteltiin jo vuosi sitten.

Ensivaiheessa D-sarjaan esitellään kaivukoneet CX250D (25,4 t/140 kW), CX300D (30,8 t/161 kW), CX350D (37 t/210 kW) ja CX370D (38,6 t/210 kW). Kaikissa malleissa nelosvaiheen päästörajat alitetaan pelkän SCR-teknologialla eli AdBluen avulla. Partikkelisuodatinta ei Casessa ole. Iso ureasäiliö pitää valmistajan mukaan täyttää ainoastaan joka viidennellä tankkauskerralla.

Hydraulijärjestelmässä sähköisesti ohjattavat työhydrauliikan pumput ovat uudet. Venttiililohko on suurempi kuin aiemmin. Kahdessa pienemmässä mallissa maksimi tuotto on 2×234 litraa ja kahdessa suuremmassa 2×300 litraa minuutissa. Valmistajan mukaan nopeutta esimerkiksi lastaukseen on tullut lisää 12 ja murtovoimaakin kuusi prosenttia.

Polttoainetaloudenkin luvataan kohentuneen kahdeksan prosentin verran. Kaikki uudet mallit ovat Casen SiteWatch-etähallintajärjestelmään liitettävissä. Koneen käynnistys voidaan estää asiattomilta koodilla, joka pitää näppäillä ennen työn aloittamista.

Myös uusi F-pyöräkuormaajaperhe on ensi kertaa esillä julkisesti. Pyöräkuormaajatkin on päivitetty Stage IV-vaiheeseen SCR-teknologialla.

Viime syyskuussa esitelty kompaktien pyöräkuormajien F-perhe tulee olemaan myös Intermatissa näytillä (Konepörssi 10/2014). Sarjaan kuuluu pyöräkuormaajat välillä 4,4-6,2 tonnia.

Pienkuormaajista esitellään viisi uutta mallia.

Suomeen Case-maarakennuskoneet tuo Fintractor Oy.

Lue seuraavaksi