Uutiset

Työkoneet

Intermat 2009: Remulle työnäytökset tärkeitä

Remun ruoppauslaite Big Float keräsi tuttuun tapaan myös paljon kiinnostusta ja ihmettelijöitä. Lähes jokainen ohikulkija pysähtyi katsomaan Big Floatin esittelyvideon ja innokkaimmat kiipesivät kurkistamaan myös ohjaamoon. Todellisia asiakkaita oli hiukan harvemmassa, mutta Salmen mukaan messujen aikana puristettiin kättä useammasta Big Float kaupasta.

”Tämän vuoden Intermat oli näyttelynä hyvä. Todellisia asiakkaita oli paljon, renkaan potkijoita vähemmän. Myös ilmat suosivat ulkoalueita ja vaikka sisäosastoilla valiteltiin vähäistä kävijämäärää, niin ulkona ihmisiä riitti. Varsinkin työnäytökset houkuttivat paikalle suuren joukon uteliaita”, jatkaa Salmi.

”Meillä on Ranskassa hyvä jälleenmyyjä (RDS-France), joka on onnistunut kasvattamaan myyntiä huomattavasti viime vuodesta. Messut toteutettiin yhteistyössä heidän kanssaan. Intermat on kansainvälinen messutapahtuma ja sieltä löytyi hyviä kontakteja ympäri Eurooppaa sekä Aasiasta ja Etelä ja Pohjois-Amerikasta.”

”Työnäytösalue oli erittäin hyvä sijainniltaan ja muutenkin messujärjestäjän puolesta asiat sujui erittäin hyvin. Meidän ensisijainen kiinnostuksemme oli työnäytösalue. Työnäytöksen järjestäminen on oikeastaan välttämättömyys laitteille, joiden toimintaperiaate on suurelle yleisölle melko tuntematon. Meille on tärkeää päästä näyttämään, että tuotteillamme saadaan aikaiseksi erittäin korkealaatuista lopputuotetta ja samalla saavutetaan hyvä kapasiteetti. Se kilpailee jopa isompien seulontalaitosten kanssa. Lopputuotteen laadun ja kapasiteetin lisäksi kolmas tärkeä asia on selventää seulomisen ja murskaamisen välinen ero. Työnäytöksessämme kauhan pohjalle laitettiin mm. muovipulloja, rautaromua sekä isompia puun kappaleita, joiden päälle maa-aines lastattiin. Remu-seulakauhalla jätteet jäävät kauhaan. Ne ei murskaannu seulotun materiaalin joukkoon tai sotkeudu terien väliin”, valistaa Salmi.

”Tänä vuonna Ranskaan myydyistä seulakauhoista huomattava määrä on myyty malaksointi (malaxage) tarkoitukseen. Siinä hyvin saviseen tai muuten kosteaan maa-ainekseen sekoitetaan kalkkia, joka reagoi maassa olevan veden kanssa. Kalkki tehostaa maa-aineksen kuivumista huomattavasti , jolloin esimerkiksi putkikaivantojen tiivistäminen voidaan tehdä huomattavasti nopeammin kuin odotettaessa luonnollista kuivumista.”

Myös Remu on maailmanlaajuinen tuotemerkki. Missä sitten on imua nyt?

”Itse asiassa vain Venäjän kauppa on hiljaisempaa kun viime vuonna ja tuohonkin vaikuttaa yksittäiset isot Big Float toimitukset viime vuonna. Muualla näyttää, että myynti kasvaa ja markkinointipanokset tuottavat tulosta”, lopettaa Salmi.

Lue seuraavaksi