Uutiset

Työkoneet

Infra ry varovaisen tyytyväinen vuoden 2012 väylärahoitukseen

” Tätä on pidettävä erittäin positiivisena uutisena. On palattu takaisin yli puolen miljardin euron tasolle viimevuotisen notkahduksen jälkeen”, Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö arvioi.
Perusväylänpitoon ehdotetaan 2 prosentin korotusta. Se saa ehdotuksessa 926,5 miljoonan euron rahoituksen.
”Valitettavasti tämän määrärahan ostovoima jää pienemmäksi kuin edellisen hallituksen aikana, koska maarakennusalan kustannukset kasvavat nyt 7–8 prosenttia vuodessa. Reaalisesti perusväylänpitoon on 5 prosenttia vähemmän rahaa kuin vuonna 2011”, Syrjö muistuttaa.
Infra ry ja Rakennusteollisuus RT toivovat, että perusväylänpidon rahoitukseen palataan vielä budjettiriihessä ja syksyllä valmisteluun tulevassa liikennepoliittisessa selonteossa.
Syrjö tähdentää, että infraan laitettu euro tuo hyvinvointia, sillä hyväkuntoiset väylät takaavat tavaroiden ja ihmisten liikkumisen kilpailukykyisesti ja turvallisesti.
”Näin tuetaan talouden kasvua vaikeassa tilanteessa. Kasvun myötä ropisee vääjäämättä rahaa myös sosiaalisen hyvinvoinnin tukemiseen. Infrahankkeet ovat erityisen tunnettuja hyvästä työllistävyydestään. Alan työpaikat ovat ympäri Suomea – eivät vain kasvukeskuksissa”, lopettaa Syrjö.

Internet -osoite: