Uutiset

Työkoneet

Ilomantsilainen Hassinen Veljekset Oy laajenee

Ilomantsilainen muovi- ja metallialan monialayritys Hassinen Veljekset Oy on ostanut lokakuun alussa liperiläisen Pultek ky:n tuotantolaitteet ja liiketoiminnan. Pultek ky on erikoistunut käytöstä poistettujen kuorma-auton renkaiden uusiokäyttömahdollisuuksien kehittämiseen.

”Näimme liiketoiminnassa mahdollisuuksia. Pultekin tuotteet myös sopivat mainiosti metallipuolen sortimenttiimme. Luonnollisesti kehittelemme renkaiden uusiokäyttöön myös omia innovaatioitamme”, Hassinen Veljekset Oy:n tuotannon ja kotimaan myynnin vastaava Mika Hassinen kertoo.

Havel-tuotemerkillä on jo aloitettu valmistaa sohjonpoistoon ja teiden puhdistukseen tarkoitettuja lumiaurojen syysteriä.

”Teräsvyörenkaan rakenne ja kumilaatu ovat erittäin hyvin kulutusta kestäviä. Kumiterä on äänetön, se suojaa esimerkiksi sadevesikaivojen kansia, katukivityksen reunoja ja nurmikoita”, Hassinen havainnollistaa.

Teräsvyörengaspalat soveltuvat myös mainiosti betonimyllyjen sekoituslapojen suojaksi ja betonitöiden reunakaavareiksi. Moottorikelkkareittien ja muiden ulkoilureittien tasoituslaitteiden sekä latuhöylien terissä ne ovat kestäviä ja luontoystävällisiä.

Hassinen Veljekset Oy aloitti 1970-luvulla metsäkoneurakoinnilla. Vuodesta 1989 yritys on kehittänyt omassa metallipajassa ja muovipuristusyksikössä innovatiivisia tuotteita, joita on voitu testata oman yrityksen metsäkone- ja kuljetuskaluston käytössä.

Havel on ilmoituksensa mukaan johtava suoja- ja niputusspiraalien valmistaja maailmalla. Tuoteperheeseen kuuluvat myös Ranturi-venenostimet, maanmuokkain, kaivukoneen kauhaan kiinnitettävät kantojyrsimet, sekä Klapimaster-klapikoneet. Tuotteita viedään yli 20 maahan. Yritys työllistää 10 henkilöä. Yritys on myös siitä harvinaislaatuinen, että tuotantolaitteetkin rakennetaan pääsääntöisesti itse. OP.

Lue seuraavaksi