Uutiset

Työkoneet

Hyundailta tulossa uusia konetyyppejä

Hyundai laajentaa Etelä-Korean Ulsanin tehdastaan. Laajennus valmistuu vuonna 2010 ja tuotantokapasiteetti tulee olemaan noin 60.000 maarakennuskonetta vuodessa

Olemassaoleva tuotannon pinta-ala enemmän kuin tuplaantuu. Kapasiteetiksi arvioidaan 60.000 konetta vuodessa, kun se nyt on noin 22.000. Katon alla oleva kokonaispinta-ala tehtaalla tulee olemaan 181.000 neliömetriä. Koko tehdasalue kasvaa 452.000 neliömetriin. Työntekijöitä tullaan palkkaamaan reilusti lisää.

Uudella tehtaalla tullaan valmistamaan koko tuotesorttimenttia tela- ja pyöräalustaisista kaivukoneista pyöräkuormaimiin ja liukuohjatuista pienkuormaimista trukkeihin. Samalla tuotantolinjat valmistellaan uusien tuotteitten ja suunnitteilla olevien raskaimpien koneitten valmistukseen. Valmistuvat koneet myydään sekä kotimarkkinoilla että kaikkialla maailmassa.

”Hyundai tulee ensi vuonna esittelemään kaksi kaivurikuormainta tuotevalikoimiinsa. Myös 40 ja 50 tonnin dumpperit ovat lähitulevaisuuden tuotelisäyksiä. Paitsi omalla kehitystyöllä, tuotelinjoja tullaan vahvistamaan myös yrityskauppojen avulla. HHI on maailman suurin laivanrakentaja. Tästä syystä meillä on rahaa käytössä myös yrityskauppoihin”, sanoo myynnin ja jälkimarkkinoinnin johtaja Eui-youl Lee.

Leen mukaan Hyundai kasvatti viime vuonna myyntiään 40 prosenttia. Myös vuoden 2008 ensimmäinen puolisko osoittaa yritykselle saman suuruista kasvua. Eräs vahvaan kasvuun vaikuttanut syy Leen mukaan on, että Hyundailla on perinteisesti vahva markkinaosuus kasvavilla markkinoilla maailmassa.

”Esimerkiksi Venäjä on uskomaton markkina-alue. Tänä vuonna myymme siellä noin 2300 konetta ja vuonna 2010 avaamme kokoonpanotehtaan Venäjälle. Sen jälkeen rakennamme tehtaat Brasiliaan ja Intiaan”, valottaa Lee tulevia näkymiä.

”Kiinassa olemme rakentaneet kaivukoneita jo vuodesta 1995 lähtien yhteistyössä kiinlaisvalmistaja Changlinin kanssa. Aikainen markkinoilletulo siellä on edesauttanut markkinajohtajien joukkoon nousun. Kiinalaisvalmistajat kuitenkin ovat koko ajan vahvempia ja makkinaosuuksien pitäminen Kiinassa on vaikeaa”, tietää Lee.

Heinäkuussa Korean tehtaalla vietettiin myös merkkipäivää. Tuotannossa nimittäin saavutettiin 150.000 valmistetun koneen rajapyykki. Tuotanto aloitettiin vuonna 1987 ja vuonna 2000 ylitettiin 50.000 koneen valmistusmäärä. Eli koko 2000-luku on ollut melkoista kasvun aikaa, kun kahdeksassa vuodessa valmistusmäärä on ollut 100.000 konetta. Kun kaikkien tehtaitten valmistusmäärät lasketaan yhteen, niin kokonaisvalmistusmääräksi Hyundai ilmoittaa noin 220.000 maarakennuskonetta.

Lue seuraavaksi