Uutiset

Työkoneet

Hyundai-kaivukoneisiin tehtaalta Engcon-valmius

Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) ilmoitti  Bauma 2019:n yhteydessä, että se alkaa asentaa kaivukoneisiinsa tehtaalla Engconin proportionaalisen DC2-ohjausjärjestelmän. Päätös tarkoittaa, että Hyundain kaivukoneissa tulee olemaan tehdasvalmius Engconin kallistuville kauhanpyörittäjille.
”Olemme tietysti iloisia, että meistä tuli ensisijainen toimittaja”, Engconin toimitusjohtaja Krister Blomgren sanoo.

Ensimmäinen Engcon-varusteltu kaivukonemalli esiteltiin Bauma 2019 -messuilla. Engconin DC2-ohjausjärjestelmä ja MIG2-hallintavivut integroidaan suoraan kaivukoneisiin, mikä helpottaa Engconin kauhanpyörittäjän kytkentää.

”Olemme kumpikin iloisia ja ylpeitä siitä, että Hyundai on valinnut juuri meidät valmistellakseen kaivukoneensa kauhanpyörittäjiä varten. On hienoa nähdä, miten yhä useammat valmistajat näkevät tuotteidemme tarjoamat mahdollisuudet ja sen, miten paljon ne voivat tehostaa niiden kaivukoneita. Joissakin tilanteissa kauhanpyörittäjä voi tehostaa kaivutyötä jopa 50 prosenttia, Engconin toimitusjohtaja Krister Blomgren jatkaa.

Tehdasasenteisella Engcon-varustuksella varustetut Hyundai-kaivukoneet ovat aluksi saatavilla Euroopan markkinoilla, mutta tavoitteena on tarjota niitä tulevaisuudessa maailmanlaajuisesti.

”Tuntuu järkevältä aloittaa Euroopan markkinoilta. Tämä johtuu osittain siitä, että Eurooppa on jo monin tavoin valmis tälle teknologialle, mutta toisaalta myös siitä, että se on lähempänä meitä täällä Ruotsissa. Näin voimme helpommin tukea Hyundaita yhteistyömme aloitusprosesseissa.”

Hyundai kommentoi päätöstä seuraavasti:

”Näemme Engconin kauhanpyörittäjissä valtavan potentiaalin, sillä ne yksinkertaistavat ja tehostavat työtä. Siksi päätimme integroida tämän ratkaisun koneisiimme”, HCEE:n tuoteasiantuntija Peter Sebold sanoo.

Lue seuraavaksi