Uutiset

Työkoneet

Hyundai Baumassa – 9A-sarjaan täydennystä

Hyundai Heavy Industries tulee esittelemään Baumassa lisää 9A –perheen kaivukoneita ja pyöräkuormaajia. A-sarjan koneisiin on tehty useita muutoksia ysisarjalaisiin verrattuna.

Kaivukoneissa on nyt mm. älykäs virta-avain sekä siirrettävä kosketusnäyttö. Moottori voidaan käynnistää myös painonapista tunnussanan syötön jälkeen.

Kaivukoneissa on Bluetooth yhteys mm. puhelimen hands-free kytkentää varten.

Uusi minikaivukonemalli on 2,6 tonnia painava R25Z-9A, joka täyttää mallien R16-9 ja R27Z-9 väliin jäävän aukon. Kyseessä on lyhytperäinen malli, jonka ylävaunu mahtuu pyörähtämään alavaunun levyisessä tilassa. Moottorina uutuudessa on Stage IIIB yhteensopiva Mitsubishi.

Euroopan markkinoille tulevat minikaivukoneet varustetaan ROPS/FOPS ohjaamolla. Voimansiirrossa on kaksi nopeusaluetta (2.5/4.5 km/h). Maksimi kaivusyvyys 2,42 metriä on kokoluokassaan hyvä.

Uusi R25Z-9A on 4,03 metriä pitkä, 2,5 metriä korkea ja 1,5 metriä leveä. Vakio kumitelan leveys on 250 millimetriä.

HHI ilmoittaa omaavansa alle 120 tonnin painoisten kaivukoneiden markkinoista maailmassa noin yhdeksän prosenttia. Markkinajohtaja se kertoo olevansa Koreassa, Kiinassa, Intiassa, Venäjällä ja Brasiliassa.

Maansiirtokoneita Hyundai valmistaa jo seitsemällä tehtaalla Koreassa, Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. ensi vuonna uuden moottoritehtaan rakentaminen Korean Deaguun on valmis. Kyseessä on yhteistyö Cumminsin kanssa ja kapasiteetti tehtaalla on 50.000 moottoria vuodessa, ylärajan tehon suhteen ollessa 224 kilowattia.

Myös uusi päämaja ja varaosakekeskus on tekeillä Belgian Geeliin. Sen kerrotaan valmistuvan vuoteen 2015 mennessä. Hyundai lupaa laajennetun varaosakeskuksen tarjoavan 98 prosentin saatavuuden kaikille varaosille.

Lue seuraavaksi