Uutiset

Työkoneet

Hyundai aloitti uuden tehtaan rakentamisen Venäjälle

Venäjän federaation luoteisen liittovaltiopiirin päämies Ilya Iosifovich Klebanov, Pietarin kuvernööri Valentina Matviyenko, Etelä-Korean Venäjän suurlähettiläs ja noin 500 Venäjän hallituksen virkamiestä, Hyundai Motor Companyn sekä sen tavarantoimittajien johtajaa ja työntekijää sekä paikallisia autokauppiaita ja median edustajia osallistui viime perjantaina tehtaan peruskiven muuraustilaisuuteen Kamenkassa, Pietarissa.

Hyundai Motor aikoo investoida joulukuussa 2010 avattavaan tehtaaseen peräti 330 miljoonaa euroa. Tehdas käynnistää tuotannon tammikuussa 2011. Tehtaan odotetaan pääsevän maksimikapasiteettiinsa eli 100 000 autoon jo samana vuonna.

Ensimmäisen vuoden tuotanto tulee Hyundai Motor Companyn suunnitelman mukaan koostumaan pienistä ja keskikokoisista autoista, jotka on suunnattu paikallismarkkinoille. Muita malleja lisätään tuotantoon myöhemmin, jos markkinatilanne sen sallii.

“Tämä Venäjälle rakennettava tehdas on Hyundai Motor Companyn kuudes kotimaamme ulkopuolinen tuotantoyksikkö. Se on erittäin tärkeässä strategisessa roolissa IVY-maihin ja Itä-Eurooppaan tähtäävien pyrkimystemme suhteen”, sanoi Byung-kee Suh, Hyundai Motor Companyn laadunvalvonnan varapuhemies. “Aiomme nousta laadukkailla tuotteillamme Venäjän automarkkinoiden ykköseksi,” hän jatkaa

Pietari on autoteollisuudelle otollinen paikka menestyä, johtuen sen hyvin kehittyneestä teollisuuden infrastruktuurista sekä toimivasta logistiikasta, korkeasti koulutetusta työvoimasta sekä hallituksen aktiivisesta tuesta. Uusi tehdas tulee olemaan, Turkin ja Tšekin tasavallan tehtaiden ohessa, tärkeä tukikohta Hyundain Euroopan toiminnoille. Se tulee olemaan tärkeä vaihe myös Hyundain maailmanlaajuisten tuotantosuunnitelmien täydentämisessä.

Tehdas rakennetaan kahden neliökilometrin kokoiselle alueelle, ja siihen tulee myös varastointi ja lähettämöalueet. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala tulee olemaan noin 83 000 neliömetriä.

Venäjälle rakennettava tehdas tulee saamaan täyden hyödyn Hyundain tehtaanrakennuskokemuksesta. Tietoa ja taitoa on saatu runsaasti Intiaan, Kiinaan ja Tšekin tasavaltaan rakennetuista tehtaista. Kokemuksen ansiosta tehtaan käynnistymisvaiheen ei odoteta tuottavan minkäänlaisia vaikeuksia millään toiminnan osa-alueella.

Hyundai tukee tavarantoimittajiaan aktiivisesti uudessa tehtaassa. Näin pyritään varmistamaan osien laatu sekä antamaan tavarantoimittajille mahdollisuus laajentaa liiketoimintaansa. Hyundai Motor Company uskoo myös luovansa alueelle noin 4 000 työpaikkaa, eli noin 1 700 työpaikkaa tehtaan kokoonpanolinjoilla ja noin 2 200 työpaikkaa tavarantoimittajillaan.

Uuden tehtaan ansiosta Hyundai pystyy toimittamaan tuotteita huomattavasti aiempaa nopeammin ja edullisemmin. Tästä hyötyvät niin jälleenmyyjät kuin autojen ostajatkin.

Pitkällä aikavälillä Hyundai uskoo nostavansa brändinsa arvostusta ja asiakastyytyväisyyttä, koska se pystyy uuden tehtaan myötä tarjoamaan Venäjän markkinoille `kotimaisia´ tuotteita. Tämä toimii pohjana kestävälle markkinakehitykselle Venäjälle.

Hyundai Motor toivoo myös laajentavansa asiakaskuntaansa uuden tehtaan nykyiseen tuontimallistoon tarjoaman täydennyksen ansiosta.

Hyundai myi Venäjällä viime vuonna 147 843 henkilöautoa, mikä tarkoittaa 47 prosentin kasvua edelliseen vuoteen nähden. Tällä tuloksella Hyundai oli tuontiautojen rankinglistalla toisella tilalla. Tänä vuonna myynnin odotetaan kasvavan 35 prosenttia viime vuodesta eli noin 200 000 autoon. Tähän tulokseen pyritään aggressiivisella markkinoinnilla ja brändin imagoa kohentavalla promootiolla sekä laajentamalla mallistoa ja kasvattamalla jälleenmyyjäverkostoa.

Hyötyajoneuvosektorilla Hyundai teki viime vuonna 60 prosentin myynninkasvun, 8 014 autoa. Tänä vuonna tuo lukema pyritään tuplaamaan 16 700 ajoneuvoon.

Kuvassa: Byung-kee Suh, Hyundai Motor Companyn laadunvalvonnan varapuhemies (vas.) ja Pietarin kuvernööri Valentina Matviyenko.

Lue seuraavaksi