Uutiset

Työkoneet

Hydroline laajentaa huoltoverkostoa Suomessa

Siilinjärveläisen hydraulisylintereiden markkinajohtajan Hydrolinen sylinterien kunnostuspalvelut jatkavat voimakasta kasvuaan. Kasvun siivittämänä Hydroline Services on laajentamassa kunnostuspalvelujen toimintaansa Suomessa. Tavoitteena on avata neljä uutta toimipistettä Suomessa vuonna 2018. Avattavat uudet toimipisteet sijoittuvat pääkaupunkiseudulle, Etelä-Suomen kasvukeskuksiin ja Pohjois-Suomeen. Yhtiö on aiemmin vastannut sylintereiden kunnostuspalveluista Siilinjärven Vuorelan tuotantolaitoksesta käsin. Hydroline Services tarjoaa hydraulisylintereiden kunnostuspalveluja muun muassa liikkuvalle kalustolle, koneille, teollisuuslaitoksille ja paperitehtaille.

 ”Sylinterien kunnostuspalvelut ovat houkuttelevat vahvan markkinapotentiaalin takia. Suomessa markkinoiden koko liikkuu noin 20−30 miljoonassa eurossa. Viime vuonna kaksinkertaistimme kunnostuspalvelujen liiketoimintamme, ja odotamme kasvua tälle vuodelle samalla kun vahvistamme asemaamme uusien huoltotoimipisteiden myötä. Laajeneminen tarkoittaa entistä nopeampaa, kattavampaa ja henkilökohtaisempaa huoltopalvelua asiakkaillemme ja samalla voimme kuunnella asiakkaittemme toiveita entistä herkemmällä korvalla”, kertoo Hydroline Services -liiketoiminnan johtaja Jani Lehikoinen.

Digitalisaatioloikka vahvasti tulossa

Sylinterin kunnostuspalvelumarkkinoiden kasvun ajurina on digitalisaatio ja kustannussäästöt. Uusina ja entistä innovatiivisimpina tapoina ovat 3D-skanneri ja IoT-teknologiaan pohjautuvat ennakoivan kunnonvalvonnan ratkaisut. 3D-skanneri lyhentää sylinterin huoltoaikaa keskimäärin puolella aiempaan verrattuna, kun se skannaa huollettavan sylinterin digitaalisesti ja nopeuttaa varaosien valmistamista sekä luo samalla sähköisen dokumentoinnin. IoT-teknologiaan pohjautuvat ennakoivan kunnonvalvonnan ratkaisut arvioivat jatkuvasti sylinterien kuntoa monitoroinnin ja data-analytiikan avulla.  

”Kustannussäästöt syntyvät, koska sylinterin kunnostus on aina edullisempi vaihtoehto kuin hankkia uusia sylinteri, ja kunnostus pidentää sylinterin elinkaarta. Odotamme jatkossa ennakoivan kunnonvalvontaratkaisujen kysynnän kasvavan, koska teollisuudessa on tarve ehkäistä sylinterien yllättävät keskeytykset, suunnitella huollot tarkasti ja välttää kalliit tuotantoseisokit. Tutkimusten mukaan yksittäisen kaivoskoneen odottamaton tuotantokatkos voi maksaa tuotantolaitokselle laitteesta riippuen jopa 50 000 euroa tunnissa ja saattaa aiheuttaa jopa laitoksen alasajon”, Lehikoinen jatkaa.

Lue seuraavaksi