Uutiset

Työkoneet

Hybridillä säästyy polttoainetta

Caterpillar lanseerasi vuosi sitten oman konstruktionsa polttoainetta säästäväksi hybridiksi. Kyseessä on rinnakkaismalli kaivukoneelle 336E. Hybridi saa mallimerkintäänsä vielä kirjaimen H. Caterpillar ei ole lähtenyt jo nähtyyn kapasitaattorien ja sähköenergian hyödyntämiseen, vaan on lähestynyt asiaa puhtaasti hydraulisesti.

Käännön jarrutusenergia talletetaan vastapainon sisälle sijoitettuihin paineakkuihin ja sitä käytetään uuden kääntöliikkeen energiaksi. Vanhaan D-malliin Caterpillar lupaa vähintään noin 30 prosentin polttoainesäästöjä ja rinnakkaismallinkin verrattuna säästöjen luvataan olevan neljänneksen verran. Hybridicat painaa noin 37 tonnia.

Konepörssi sai kaivukoneen koeajoon heti sen jälkeen, kun Witraktor oli lopettanut usealla paikkakunnalla käyneen syyskiertueensa. Polttoainekulutuksen selvittämiseksi veimme sekä Cat 336E H -kaivukoneen, että Jarno Mäentaustan omistaman ja puolitoista vuotta vannhan Cat 33D:n (kuva) Ruduksen murskeasemalle polttoainemittausta varten.

Konepörssistä 12/2013 (ilmestyy 4.12.2013) tai lehden ilmestyttyä myös Lehtiluukusta voit lukea, miten vertailussa kävi. Paljonko dieseliä haihtuu savuna ilmaan, silloin kun maata siirretään tosissaan? Mikä on kulutus desiä per tonni ja onko kulutusten ero tosiaan tuo vaikuttavat 30 prosenttia?

Ulkoisesti ei hybdiversio juuri eroa perusversiosta. Vanhaan D-malliin verrattuna suurin ulkoinen muutos on korkealle nouseva konepeitto. Sen alla kun on massiivinen partikkelisuodatin.

Lue seuraavaksi