Uutiset

Työkoneet

Huolto keskipisteenä RealMachineryllä

Voimakkaasti kasvavalla RealMachineryllä on alaa uusille urille vieviä ajatuksia, joita on myös toteutettu johdonmukaisesti. Vuokraustoiminta on RealMachineryllä ollut koko ajan keskeinen osa toimintaa ja sitä myöten huolto- ja korjaustoiminnan on pitänyt olla kunnossa. Kattava 24 huoltopistettä käsittävä huoltoverkosto on muodostamassa Suomeen uuden korjaamoketjun RealMachineryn lipun alle.

RealMachinery on viemässä huoltosopimukset uudelle tasolle tulemalla tarjoamaan pakettia myös muiden kuin omien edustamiensa merkkien koneille sekä käytetylle kalustolle. Sen toimivuuden tulee takaamaan nykyisistä sopimushuolloista koostuva uusi RealMachinen korjaamoketju.

Korjaamotoiminnalla on keskeinen rooli RealMachineryn toiminnassa. Orkesteria johtavat tältä osin vuokrakoneiden työnjohtaja Jari Koski, huollon työnjohtaja Ari Kauranen sekä korjaamopäällikkö Arto Koskinen.

Koneiden viat eivät tunnetusti kellonaikoja katso. Siksi RealMachineryllä on korjaamo auki aamulla seitsemästä iltaan kymmeneen asti. Lisäksi joustoa löytyy ja tarvittaessa töitä tehdään vaikka viikonloppuisinkin. ”Pitkä aukiolo on meillä täällä Lempäälän RealParkissa toiminut hyvin. Korjaamollamme on koko ajan töitä niin paljon kuin se ehtii tehdä. Kuukausittain olemme palkanneet lisää asentajia. Jälkimarkkinoinnissa meillä on nyt vuoden vaihteessa töissä 44 henkilöä”, kertoo toimitusjohtaja Mika Kähäri.

Toinen täyden palvelun korjaamo RealMachineryllä on Keravalla ja sielläkin ollaan menossa samaan 7–22 -aukioloon. Kolmas oma korjaamo sijaitsee Oulussa ja se on normaali huoltokorjaamo.

Aina ei päästä korjaamolle. Siksi myös huoltoautokantaa on kasvatettu aktiivisesti. Tällä hetkellä määrä on lisätty kahdeksaan huoltoautoon, joista osa on varsin laajamittaisen korjaamovarustuksen käsittäviä yksiköitä.

Asentajien osaamisella on entistä suurempi merkitys nykyaikaisissa koneissa. Tietokone on oltava hallussa, sillä diagnostiikka ja monet säätötyöt tehdään nykyään sen avulla. RealMachineryllä onkin tästä syystä koulutettu asentajia aktiivisesti. Usein koulutukset tapahtuvat tehtaiden toimesta ja edellyttävät matkustamista ulkomaille. Kähäri kertoo koulutuksiin käytettävän hämmentävän suuria rahamääriä.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi