Uutiset

Työkoneet

Huippuvarusteltu Kobelco koulutuskäyttöön

Winnovan Porin yksikön maarakennusalaa opiskelevien kelpaa jatkossa perehtyä tulevan ammattinsa saloihin. Maxpossa oli nimittäin esillä Baumassa keväällä ensiesittelynsä saanut, huippuvarusteltu ja lyhytperäinen Kobelco SK75SR-7 (7,8-9,0 t/53,7 kW). Se auttaa jatkossa tulevia kuljettajia perehtymään maarakentamisessa tarvittaviin taitoihin. Winnovan maarakennusalaa opettava Juha Haanpää (oik.) oli katsastamassa konetta, seuranaan Kobelco Centerin myyjä Raino Simoinen.

”Kerrankin voi sanoa, että oppilaitos on nyt edelläkävijä. Koneessa on Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmä ja Engconin järjestelmistä käytössä on turvalukitus niin kauhalle kuin kallistuvalle kauhanpyörittäjälle (Q-Safe). Kaikki hydrauliikka- ja keskusvoitelulinjat sekä 3D-yhteys kytkeytyvät ohjaamosta poistumatta (EC-Oil). Sekä kauhan että kallistuvan kauhanpyörittäjän lukitukset avataan ja suljetaan ohjaamosta nyt kaukosäätimen avulla”, esitteli Haanpää.

Kaukosäätimessä on kansi, jota siirretään sen mukaan kumpaa lukitusta hallitaan.

Jokainen useampaa konemerkkiä ajanut tietää, että standardisoinnin puute vaivaa pikakiinnitysten hallintaa. Jokaisella merkillä kun on omanlaisensa katkaisinviidakko lukitusten vapauttamiseen ja kiinnittämiseen. Kuljettajien ja koneiden vaihtuessa tämä on turvallisuusriski.

”Engconin järjestelmä tarjoaa askeleen yhtenäistämisen suuntaan”, päätti Simoinen.

 

LUE MYÖS: Kobelcon suurin

 

 

 

Lue seuraavaksi