Uutiset

Työkoneet

HK-Koneelta markkinoille uusi TOP-heittosiipilumikauha

Uuden kauhan kehittely lähti liikkeelle käyttäjien tarpeista ja toiveista, kuten monet muutkin hyvät ideat. HK-Koneen vastuulle jäi kauhan loppukehittely sekä toteutus käytännössä. Uusi heittosiipilumikauha perustuu jo olemassa olevaan TOP-heittokauhamallistoon, johon on lisätty hydraulisesti kääntyvät ja pystysuoraan nousevat siivet.

Yksi heittosiipilumikauhan ominaisuus on hyvä kuormauskorkeus. Kauhaa ei tarvitse kallistaa eikä myöskään ravistaa, koska kauhan takaseinä ja pohja liukuvat hydraulisesti eteen ja työntävät siten kauhan aina tyhjäksi nopeasti. Kauha soveltuu siten käytettäväksi myös trukeissa ja lumen lisäksi sillä voi kuormata kaikkea kevyttä materiaalia, kuten esimerkiksi turvetta, haketta ja purua. Hydraulisesti kääntyvillä, 600 mm korkeilla ja 200 mm nousevilla (hydraulinen vastapaine) siivillä varustettu heittosiipilumikauha on kehitetty erityisesti ajoradan ja jalkakäytävän reunan puhdistamiseen lumesta. Esimerkiksi isoimmalla 4,7 kuution kauhalla ja sen vasemmalla siivellä saadaan puhdistettua ajorataa 3,7 metrin leveydeltä, kun oikean puoleinen siipi puhdistaa samanaikaisesti jalkakäytävää metrin leveydeltä. Piha-alueita aurattaessa ja lunta kasattaessa kauhan työleveys on maksimissaan 4,7 metriä. Siipiä voidaan ohjata kiinni ja auki joko samanaikaisesti tai erikseen. Kauhan valmistusmateriaali on kauttaaltaan 8 mm terästä, joka on jäykistetty erilaisilla vahvikkeilla. Kauhan kärki on varustettu hammasterällä ja siivet reikäterillä. Korokeverkon kauhan takaosaan saa lisävarusteena.

TOP-heittosiipikauhamallisto käsittää tällä hetkellä neljä eri kauhakokoa: 1,5, 2,5, 3,2 ja 4,7 kuutiota, joten sopiva kauha löytyy kaikkiin konemalleihin traktorista järeisiin pyöräkuormaajiin. Pienempien mallien suunnittelu on jo käynnissä ja ne tulevat markkinoille seuraavalle talvikaudelle.

www.hk-kone.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi