Uutiset

Työkoneet

Hitachin viitossarjalainen purkaa

Aivan ensimmäinen purkutöihin varusteltu vitossarjan Hitachi työskenteli kesällä Münchenissa Saksassa. Urakoitsija B Trinkl tilasi Baumassa keväällä Hitachin purkuversion kaivukoneesta ZX470LCH-5. Varustuksesta riippuen kone painaa 56-63 tonnia. Purkupuomin avulla päästään 26 metrin työskentelykorkeuteen. B Trinkl purkaa vanhoja rakennuksia uusien asuinalueiden tieltä Lerchenfeldstrassella. Työmaa sijaitsee lähellä Englantilaisen puutarhan eteläistä sisäänkäyntiä.

Münchenin kaupungissa on runsaasti toisen maailmansodan jälkeen rakennettuja asuintaloja, jotka eivät enää täytä nykyajan vaatimuksia energiatalouden tai asumismukavuuden suhteen. Purku-urakoitsijoille riittää tulevaisuudessakin töitä, sillä näitä rakennuksia puretaan nyt yhä kiihtyvällä vauhdilla.

Hitachilla tehty purkutyö oli varsin vaativa. Joitain seiniä jätettiin pystyyn ja välistä piti purkaa seiniä toisia kaatamatta. Näitä pystyyn jääviä rakennelmia tuettiin ankkurilevyillä maahan. Lähistöllä oli myös koulu, joten meluhaittojen takia rakennukset piti saada nurin ennen koulujen alkua.

”Uusi Hitachi on yksi viidestä pitkäpuomikoneestamme. Kaikkiaan laivastossamme on 30 kappaletta 22-85 tonnin painoista kaivukonetta”, kertoo Florian Trinkl, joka omistaa yrityksen yhdessä veljensä Baldurin kanssa.

”Kriteerit Hitachia hankittaessa olivat kuljettajamukavuus ja koneen kaikkinainen soveltuvuus purkutöihin. Panostamme ympäristöasioihin ja Hitachi oli yksi harvoista, joka pystyi tarjoamaan purkukoneen Stage IIIB –moottorilla”, jatkaa Trinkl.

”Uusi Hitachi on hyvin tasapainoinen silloinkin, kun työlaite on maksimi korkeuksissa. Hallinnan tarkkuus on myös yllättänyt. Pitkällä puomilla työskenneltäessä asialla on suuri merkitys. Koneen suojaukset ovat myös asialliset ja työskentely on turvallista”, täydentää koneen kuljettaja André Niejaki, jolla on 20 vuoden kokemus purkutyömaista ja -koneista.

Ensimmäistä kertaa Hitachi ZX470LCH-5 oli esillä Intermat-näyttelyssä 2012 (video).

Lue seuraavaksi