Uutiset

Työkoneet

Hitachin hybridi – Eurooppa korkattu

Ensimmäinen Hitachi hybriditekniikkaa hyödyntävä kaivukone eli 23-24 tonnin painoluokkaan sijoittuva ZH210LC-5 on luovutettu asiakkaalle Ranskassa. Japanissa ja Amerikassa konetta on myyty jo runsaasti, mutta Eurooppaan uutuus tekee vasta tuloaan. Mansen Mörinöillä hybridi käväisi jo keväällä.

Vuokraustoimintaa harjoittava, Groupe Noblet yritysryhmään kuuluvan Cotra Stylin edustaja otti vastaan koneen pääkonttorissaan Trappesissa, joka sijaitsee 40 kilometriä länteen Pariisista.

Johtaja Hiroyuki Kamata oik. (HCME) luovutti hybridin avaimet Lauren Gallelle (Groupe Noblet). Paikallisen Hitachi jälleenmyyjän  Payen’s Commercialin toimitusjohtaja Stéphane Bonifacy seuraa toimitusta tyytyväisenä vierestä.

Hitachin hybriditekniikka perustuu käännön pyörimisliikkeen jarrutuksesta talteen otettavaan energiaan, joka varastoidaan ohjausyksikön kautta (PCU) kondensaattoriin. Tätä varastoitunutta sähköenergiaa käytetään pumppuvaihteiston avustukseen ja ylävaunun kääntöön.

Cotra Stylin omistaja Laurent Galle näki Hitachin hybridin ensi kertaa viime vuoden Bauma-näyttelyssä. Hän sai esillä olleen prototyypin testattavaksi kuuden viikon ajaksi ja vakuuttui näkemästään. Konetta käytettiin niin kaupunkien keskustoissa kuin maaseudullakin.

”Hitachin hybridi osoittautui loistavaksi innovaatioksi ja se sopii täydentämään suhteellisen kompaktia konelinjaamme hyvin. Hitacheja meillä on jo ennestäänkin seuraavat mallit: EX165, EX135W, ZX52U-3 ja ZX35U-2”, kertoo Galle.

”Olemme jo vuosia panostaneet ympäristöystävällisyyteen ja esimerkiksi polttoaineen kulutusta koneissamme on kahden vuoden aikana pystytty pudottamaan noin 15 prosenttia.”

”Hybridi vie tätä filosofiaa vielä pykälän eteenpäin. Tärkein kriteeri tämän koneen hankinnassa ei kuitenkaan ollut polttoaineen kulutus, vaan ympäristöstä välittäminen. Uskomme saavamme valitsemallamme linjalla myös kilpailuetua”, tietää Galle.

Ensimmäinen työmaa hybridille löytyi Les Alluets-le-Roista. Vanha maalaistalomiljöö purettiin rakennuksineen ja siitä jatkettiin seitsemän uuden talon pohjatöillä.

Cotra Styl kuuluu Groupe Noblet vuokraketjuun ja vuokrattavassa kalustossa on kaivukoneita ja kuorma-autoja. Suurin osa liikevaihdosta kertyy sellaisilta suurilta ranskalaisilta rakennusyrityksiltä kuin Colas, Eiffage ja Vinci.

Lue seuraavaksi