Uutiset

Työkoneet

Hitachilta uusi 65-tonninen louheauto

Hitachi EH1100-5 louheauto

Monet hyväksi havaitut ominaisuudet ja tekniset ratkaisut ovat olleet pohjana, kun uutta Hitachi EH1100-5 louheautoa on Hitachi Construction Machineryllä kehitetty. Viimeisin versio parantaa kuljettajan käyttömukavuutta sekä laitteen huollettavuutta, kasvattaa sen hyötykuormaa ja lisää etävalvontamahdollisuuksia. Myös monet muut ominaisuudet on suunniteltu vastaamaan kasvaviin käyttäjävaatimuksiin.

Hitachin muiden suurten kaivoskoneiden tapaan EH1100-5 on varustettu suurella LCD-näytöllä. Kuljettaja saa siitä tietoa louheauton käyttöjärjestelmän tilasta sekä sen hetkisestä suorituskyvystä. Näyttö on sijoitettu siten, ettei kuljettajan näkyvyys ulos heikkene. Näytöstä nähdään myös peruutuskameran kuvan.

Ohjaamon äänitasoa on alennettu parantamalla äänieristystä sekä suunnittelemalla pakokaasujärjestelmän sijainti uudelleen. Käännettävät kaiteet mahdollistavat hyvän näkyvyyden ajettaessa ja antavat huoltotilanteissa turvallisen putoamissuojan. Ohjaus- ja jarrujärjestelmien venttiilit sekä testausportit on sijoitettu auton huoltotasolle siten, että huolto ja käyttöjärjestelmän vianhaku ovat mahdollisimman helppoa. Kaksi isoa 12 voltin akkua on siirretty alas etupuskurin sisälle ja myös moni huoltoa sekä päivittäistä tarkastelua tarvitseva kohde on sijoitettu käden ulottuville.

Tekniikkaa

Autoon on mahdollista valita jompikumpi kahdesta tehokkaasta Stage II -moottorista; MTU-sarjan 2000 -moottori tai Cummins QSK23 -moottori. Tehoa moottorista otetaan 567 kW (760 hv).

Allisonin valmistama H6620A-automaattivaihteisto tarjoaa taloudellista ajoa mm. vähentämällä vaihteiden edestakaista vaihtamista tyhjänä. Vaihteiston optimoitu vaihtoalue on kehitetty huomioimaan ne kuorman vaikutukset, jotka louheautossa oleva kuormavaaka rekisteröi. Aktiivinen luistonestojärjestelmä mahdollistaa paremman pidon liukkaissa olosuhteissa ja nopeuttaa siten ajoaikaa sekä auttaa kasvattamaan tuotantoa.

Louheauton öljykylpyjarrut Hitachi on suunnitellut jarrujen ja alamäkihidastimen tehokkuuden ehdoilla. EH1100-5:n takajarruissa on nyt myös integroitu pysäköinti- ja lastausjarru.

Kaikki EH1100-5 autot ovat varustettu DLU –tiedonsiirtoyksiköllä, joka mahdollistaa langattoman tiedonsiirron

Suositeltu hyötykuorma EH1100-5 louheautolle on 63,5 tonnia. Vakiolava on nyt 41,5 kuutiometriä ja siinä on tasainen pohja kippaamisen nopeuttamiseksi.

Rotatorin Viron tyräryhtiö Rotator Eesti OÜ toimittaa 11 kpl EH1100- 5 autoja Eesti Energialle vuoden 2015 aikana.

Lue seuraavaksi