Uutiset

Työkoneet

Hitachi ZW150-6 paranee entisestään

Hitachin uusi keskikokoinen pyöräkuormaaja ZW150-6 (12,5 t/104 kW) on tarkkaan harkittu, uusi versio edellisen viitossukupolven suositusta mallista. Se tarjoaa valmistajansa mukaan verratonta monipuolisuutta, poikkeuksellista mukavuutta ja alan johtavan turvallisuuden.  Hitachin kehitysosasto on hyödyntänyt perinpohjaista suorituskykyisen ZW-5-mallin tuntemustaan ja Euroopan markkinoiden jatkuvan tutkimuksen tuloksia hienosäätääkseen ZW150-6:n vastaamaan vielä paremmin käyttäjien tarpeisiin.

”Vaatimuksena on ollut monipuolisuuden lisääminen suorituskykyä heikentämättä. Myös turvallisuuden ja käyttömukavuuden parantamiseen on huolellisesti paneuduttu uudessa ZW150-6:ssa”, kerrotaan Hitachin tiedotteessa.

Edellen luvataan, etä uusi Stage IV -vaatimukset täyttävä voimanlähde antaa ZW150-5:n tasoisen tuottavuuden vähemmällä kulutuksella ja pienemmin käyttökuluin. Kone tarjoaa Hitachin mukaan luokkansa parhaan näkyvyyden joka suuntaan sekä myös alhaisimman melutason.

ZW150-6 sopii moniin erilaisiin töihin: yleiseen maansiirtoon, tienrakennukseen, materiaalinkäsittelyyn ja kiinteistöhuoltoon. Siihen on saatavana jätteenkäsittelyssä ja maataloudessa tarvittavia erikoisvarusteita, kuten jäähdyttimen pölysuoja, tukkeutumattomat jäähdyttimet, etulasin suoja ja paineistettu suodatusjärjestelmä. Nämä tarjoavat kuljettajalle lisäsuojaa pölyisissä kohteissa (jätteenkäsittely, purkutyöt tai esimerkiksi kompostien käsittely).

Aisaston kolme vaihtoehtoa – vakio-, korkeanosto- ja suora aisasto lisäävät käytön joustavuutta. Suoralla aisastolla käsittely on tehokasta taakan ja työlaitteen asennon pysyessä ennallaan nostettaessa sekä laskettaessa. Erityisesti haarukkatöissä sen luvataan tarjoavanvakio-aisastoa paremman kuormanhallinnan ja näkyvyyden työlaitteelle.

Työskenneltäessä lumisilla ja liukkailla alustoilla ZW150-6:n luistonestojärjestelmä auttaa estämään renkaiden luistamista ja siten vähentämään niiden kulumista sekä pienentää polttoaineen kulutusta ja käyttökuluja. Siitä on hyötyä erityisesti kevyessä käytössä, kuten lumitöissä. ZW150-6:een on myös tarjolla useita rengasvaihtoehtoja eri käyttötarpeisiin.

Tehokkaaksi suunniteltu

ZW150-6:n monipuolisuutta lisää myös sen hydrostaattinen voimansiirto. Järjestelmään kuuluu yksi pumppu ja kaksi moottoria, ja se mahdollistaa Hitachin mukaan hyvin tarkan ajotuntuman pienillä nopeuksilla sekä lisäetuna paremman tuottavuuden ja tehokkuuden. Toiminnan optimoimiseksi erilaisissa töissä hydraulisia työlaitteita käytettäessä ZW150-6 on varustettu 1. nopeusalueen nopeusasetuksella ja ryömintäkytkimellä. Yhdessä niillä voi täydellisesti asettaa 1. vaihteen suurimman ajonopeuden (1-7 km/h), jolloin kuljettaja voi hitaasti ajettaessa käyttää suurempaa kierroslukua ja saada parhaan tehon hydrauliikan käyttöön.

Hitachin tiedote lupaa edelelen, että ZW150-6:n ohjaamossa työskentely on mukavampaa ja turvallisempaa erinomaisen näkyvyyden, parannetun äänieristyksen ja käyttäjäystävällisten yksityiskohtien ansiosta. Peruutuskamera, lämmitettävät peilit ja kaareva konepeitto parantavat näkyvyyttä. Uusi pakoputken ja ilmanoton sijoittelu auttaa myös kuljettajaa näkemään paremmin kaikkialle koneen ympäristöön. LED-takavalot parantavat koneen näkyvyyttä.

Ajonhallintajärjestelmä varmistaa tasaisen kulun kaikilla alustoilla minimoimalla koneen nyökkimisen.  Huoltojen ja päivittäisten tarkastusten helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ZW150-6:n moottoritilan sivuluukut avautuvat reilusti. Päivittäiset huoltotoimet on helppo suorittaa maassa seisten.

“Huollettavuus, käyttömukavuus ja monipuolisuus ovat asiakkaillemme hyvin tärkeitä ominaisuuksia”, sanoo Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n pyöräkuormaajasektorin tuotepäällikkö Vasilis Drougkas.

“Ensi vuonna markkinoille tuleva ZW150-6 on kehitetty ylittämään käyttäjien yhä kasvavat odotukset. Lisäksi siihen on tarjolla laaja valikoima erityisesti sitä varten suunniteltuja alkuperäisiä Hitachi Genuine työlaitteita, joilla sen suorituskyvystä saa kaiken irti.”

Moottoriteho (kW/hv) 104/141 (ISO14396)

Työpaino (kg) 12 250…12 520

Kauha, ISO-standardi (m³) 1,9…2,3

Irrotusvoima (kN) 81,1…108,5

Suomeen Hitachi-maarakennuskoneet tuo Rotator Oy.

Lue seuraavaksi