Uutiset

Kuljetuskalusto

Hitachi uudisti minikaivukonetehtaansa

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) kertoo tiedotteessaan avanneensa uudistetun, minikaivukoneita valmistavan tehtaansa Oosterhoutissa Hollannissa. Noin 8 000 neliömetrin tehtaassa valmistetaan malleja ZX10-ZX85. Uudistusta tarvittiin, sillä kompaktikoneiden kysyntä on kasvanut viime vuosina Euroopassakin kovaa vauhtia.

”Olemme jo kaksinkertaistaneet tuotantomme vuoteen 2014 verrattuna. Tuolloin valmistimme 2 500 konetta vuodessa ja tänä vuonna tullaan pääsemään noin 5 000 kaivukoneeseen. Tavoitteena on tulevaisuudessa nostaa valmistusmäärä lukemaan 7 000 ja siksi uudistus oli välttämätön”, kertoo tehtaan johtaja Marco Verhoef.

Uudistus toi mukanaan lisää automaatiota kokoonpanoon ja maalauslinjastot uusittiin. Läpimenoaika yhdelle koneelle on myös huomattavasti aiempaa lyhyempi. Komponenttivarasto on nyt pienempi, kun komponenttien toimitusta alihankkijoilta tehtaalle on tiivistetty.

Marco Verhoef kiitti avajaisissa tehtaan sataa työntekijää sitoutumisesta yritykseen ja koneiden valmistukseen. Erikoiskiitoksen hän antoi sopeutumisesta puoli vuotta kestäneen uudistustyön aikana, sillä tuotantoa pystyttiin jatkamaan keskeytyksettä koko ajan.

”Olemme nyt valmiina tuottamaan laadukkaita minikoneita yhä lyhyemmässä ajassa ja pienemmillä tuotantokustannuksilla”, päättää Verhoef.

Hitachin minikaivukonetehtaalla Hollannissa valmistetaan malleja ZX10 – ZX85.

 

Lue seuraavaksi