Uutiset

Työkoneet

Hitachi rautateillä

Norjalainen urakoitsija Farbu & Gausen on kasvattanut Hitachi-laivastonsa lukumäärän yhdeksään. Uusi ZX290LC-5 on yksi kahdeksasta yrityksen kaivukoneesta. Pyöräkuormaaja ZW220-5 täydentää Hitachi-perhettä.

Uutuus työskentelee nyt keski-Norjassa, vuonna 2012 aloitetussa rautatieprojektissa ja puikoissa on Rune Brekstad. Mies on ollut F&G:n palveluksessa 13 vuotta.

”Sain joululahjan etukäteen, kun Hitachi saapui hieman etuajassa tämän vuoden puolella. Vitossarjaan on näemmä tehty paljon parannuksia. Ohjaamo on kehittynyt ja lisätila jaloille on tervetullutta. Moottorimelu ohjaamossa on sekin alempi ja kaikkinainen näkyväisyys on parempi kuin kolmossarjalaisissa”, kehaisee Brekstad.

”Teemme tähän nyt tunnelia, sillä paikallinen maanviljelijä kulki radan yli omille pelloilleen muodostaen turvallisuusuhan. Viikonloppuna raide oli poikki puolitoista vuorkokautta, kun poistimme 30 metriä raiteita, kaivoimme alituksen ja laskimme valmiin tunnelielementin paikoilleen. Sen jälkeen rakennelma vahvistettiin valutöillä. Lopuksi raiteet ja turvakaiteet asennettiin ja liikenne jatkui taas lyhyen katkon jälkeen”, selostaa Brekstad työn kulkua.

”Tämä oli hyvä työmaa testata uutta Hitachia. Se osoittautui erittäin vakaaksi koneeksi isoilla kuormilla ja täydellä ulottuvuudellakin. Kooltaan se oli juuri oikea tähän tunneliprojektiin”, lisää Farbu & Gausenin toimitusjohtaja Even Gausen.

Yritys hankki ensimmäisen Hitachi EX120 -kaivukoneensa käytettynä vuonna 1998. Ensimmäinen uutena hankittu japanilaiskone oli kolme vuotta myöhemmin ostettu EX135USL. Kaikkiaan yritys on tehnyt kaupat jo 16 uudesta Hitachi-kaivukoneesta. Kaikki on myynyt Norjan Hitachi-maahantuoja Nasta AS.

Lue Hitachin uutta iGround-lehteä (englanniksi).

Lue seuraavaksi