Uutiset

Työkoneet

Hitachi 1900-6 kohentamaan tuottavuutta

Englantilainen, rakennusteollisuuden tarvikeliiketoiminnassa mukana oleva Tarmac on investoinut Hitachi 1900-6 kaivukoneeseen (192 t/810 kW).  Viime vuoden marraskuussa toimitettu Hitachi työskentelee Keski-Englannin Pohjois-Yorkshiressa sijaitsevalla Swindenin louhoksella. Sillä lastataan 1200 tonnia hiilipitoista kalkkikiveä 200 tonnin murskaimeen maksimissaan 1200 tonnin tuntivauhdilla. Välimurskaimelle kalkkikiveä virtaa keskimäärin noin 1000 tonnin tuntivauhtia. Uuden Hitachin avulla kokonaistyötuntimäärää louhoksella on kyetty pudottamaan, kun päivittäinen tavoite saavutetaan nopeammin.

Hitachi toimitettiin pidemmällä kaivupuomilla ja kauhanvarrella sekä näistä johtuen pienemmällä kahdeksan kuutiometrin kauhalla. Normaalisti kauhakoko on 12 kuutiota.

”Me tarvitsimme täällä normaalia enemmän ulottuvuutta ylettyäksemme kalkkikiveen ja murskaimen syöttöön”, sanoo Englannin HCM:n kaivoskoneiden vastaava johtaja Mark Turnham.

”Suuremman ulottuvuuden ansiosta murskainta ei tarvitse siirtää niin usein ja sekin lisää prosessin tehokkuutta. Täällä siirtoon on laskettu kuitenkin kuluvan noin 45 minuuttia”, lisää Turnham.

Myös GET-varusteet (ground engaging tools), kuten kauhat, ovat Hitachin omaa valmistetta. Huulilevyt ja kauhan kynnet ovat Hitachin mukaan valmistettu vahvasta kulutusteräksestä ja testattu Hitachin toimesta. Louhos tuottaa useita eri lajikekokoja sepeliä ja kivimurskaa eli koot ovat välillä 6-100 millimetriä. Kaikki murskattu materiaali säilytetään kuivana siiloissa. Lastaus tapahtuu autoihin joko kuljettimella automaattisesti tai varastoista pyöräkuormaajalla lastaten. Noin 60 prosenttia valmiista materiaaleista kuljetetaan Tarmacin varastoihin Leedsissä. Suuri osa kivestä käytetään Tarmacin omilla betoni- ja asfalttiasemilla Pohjois-Englannin eri paikkakunnilla.

Tarmac ilmoittaa tuottavansa vuodessa 2,3 miljoonaa tonnia eri lajikkeita. Uusi Hitachi 1900-6 on osaltaan vaikuttamassa siihen, että tavoitteeseen päästään vähemmillä työtunneilla kuin aiemmin. Hitachin puikoissa on häärinyt marraskuusta 2015 lähtien muun muassa George Metcalf. Hän kertoo erityisesti  lastausnopeuden tehneen vaikutuksen.

”Hitachilla mättää tähän astisista ajamistani koneista kaikkein nopeimmin.”

Lue seuraavaksi