Uutiset

Työkoneet

Hidromekin paluu tulevaisuuteen

Turkkilainen konevalmistaja Hidromek on palkittu IF Design –järjestön (Industrial Forum) vuosittaisessa, kansainvälisessä suunnittelukilpailussa. Kategoriana vaikeasti suomeksi kääntyvä “Professional Concept Discipline’’. Hidromekin suunnittelijat ovat visioineet villin näköisen tulevaisuudenkuvan HMK-asfalttijyrästä. HMK Vision Compactoriksi nimetty innovaatio antaa Hidromekin mukaan aavistuksen siitä, miltä maarakennuskoneet tulevat tulevaisuudessa näyttämään.

Tulevaisuuden jyrä pitää sisällään muotoaan muuttavan valssin. Takarenkaat sopeutuvat pidon mukaan maastoon. Ohjaamo pyörii täydet 360 astetta ympäri. Istuin kääntyy sen lisäksi vielä ohjaamon sisällä itsenäisesti. ”Ground Hardness Tester (GHT)” analysoi maaperän ja siten sopeuttaa valssin sekä renkaat sopivaksi.

“Palkintoa ei myönnetä yksinomaan suunnitelun tason ja tuotteen ulkonäön perusteella, vaan palkintoon vaikuttaa myös suunnittelun laatu ja koneen sekä sen valmitusprosessin ympäristöystävllisyys”, todetaan Hidromekilta.

Hidromek on aiemminkin voittanut erilaisia suunnittelu- ja muotoilupalkintoja maarakennuskoneillaan. HMK-jyrä on nähtävillä 1/5 pienoismallina Hidromekin osastolla Baumassa 2016. OP.

Lue seuraavaksi