Uutiset

Työkoneet

Hiabilta täyssähkökäyttöinen Moffett-ajoneuvotrukki

Cargoteciin kuuluva Hiab on julkaissut uuden sukupolven sähkötrukin. Moffett E4 NX on maailman ensimmäinen täyssähkökäyttöinen ja kolmepyöräinen ajoneuvotrukki.

Moffett M4:n runkoon on asennettu voimanlähteeksi litiumioniakku. Näin syntynyt uusi E4 NX -ajoneuvotrukki on paikallisesti täysin päästötön. Kaikki hallintalaitteet ovat uusia. Myös akun kapasiteetin, koneen suorituskyvyn sekä huollontarpeen kertova käyttöliittymä HMI (Human Machine Interface) on uusi. Sähkö-Moffettin voi ladata tavallisesta Suko-pistorasiasta (230 V) tai 32 ampeerin voimavirtapistorasiasta, jolloin lataus tapahtuu erittäin nopeasti. Lataus onnistuu myös suoraan kuorma-autosta, jonka mukana tämä ajoneuvotrukki kulkee.

Moffettin uusia sähkökäyttöisiä eSeries-sarjan koneita on nyt tarjolla jo neljä erilaista E4 NX -mallia, ja lisää on tulossa. Päästöttömän ajon lisäksi ne tarjoavat kuljettajalle mukavampaa ja turvallisempaa käyttöä. Sähkökone on huomattavasti hiljaisempi kuin dieselkäyttöinen trukki. Se myös tärisee vähemmän. Kuljettajan ei tarvitse käyttää kuulosuojaimia, jolloin vaaran havaitseminen helpottuu. Hiljaista laitetta on miellyttävä käyttää myös öiseen aikaan, kun halutaan olla häiritsemättä muita. Sähkökäyttö mahdollistaa haitattoman käytön sisätiloissa.

Sähkökäyttöisen ajoneuvotrukin elinkaaren kokonaiskustannukset (TCO, total cost of ownership) ovat alhaisemmat kuin vastaavan dieselkäyttöisen. Käyttövoima on ladattava sähkö ja koneen voimalinjassa on vähemmän liikkuvia osia, jolloin huollon ja varaosien tarve vähenee.

”Moffett eSeries -sarjan kone on luonnollinen valinta asiakkaille, jotka joutuvat työskentelemään paikossa, joissa vaaditaan alhaisia päästöjä tai jotka työskentelevät paljon öiseen aikaan. Koska sähkökone on edullisempi, turvallisempi ja mukavampi käyttää, uskomme, että se saavuttaa suuren suosion laajalla alueella. Uskomme vakaasti, että kuljettajat arvostavat mahdollisuutta työskennellä pakokaasuttomassa ympäristössä. Myös koneen hiljaisuus saa varmasti kiitosta. Näin kuljettaja kuulee koko ajan, mitä koneen ympärillä tapahtuu”, sanoo Jann Hansen Hiabilta.

Moffettin eSeries-ajoneuvotrukit on varustettu Hiabin HiConnect™-järjestelmällä, joka mahdollistaa koneen yli sadan parametrin tarkkailun. Joitakin parametreja on nähtävissä koneen HMI-käyttöliittymän kautta. Kaikkien parametrien arvot selviävät verkkoportaalista, HiConnect-järjestelmän avulla. Tietoa saadaan niin akun kapasiteetista, ajoreitistä ja -ajasta sekä turvallisen ajon tavoista ja huoltojen ajankohdista.


Lue seuraavaksi