Uutiset

Työkoneet

Helpotusta Engconin pyörittäjien säilytykseen ja kuljetukseen

Automaattisten työlaitekiinnikkeiden käytön myötä yhä useampi kaivukoneenkuljettaja irrottaa Engconin kallistuvan kauhapyörittäjänsä tilapäisesti koneesta, kun hän tarvitsee lisää kaivu- tai nostovoimaa. Engconin pyörittäjä voi olla tällöin tarpeen siirtää kokonaan pois työalueelta, sillä työmaan liejuiset tai muuten vaan likaiset olosuhteet voivat rajoittaa pyörittäjän maahan laskemista. Siksi Engcon lanseeraa nyt säilytystelineen, joka ratkaisee monta kuljetus- ja säilytysongelmaa.

Helpottaakseen automaattisten työlaitekiinnikkeiden käyttöä erilaisilla työmaan pinnoilla, Engcon on kehittänyt kuljetus- ja säilytystelineen, johon pyörittäjä on helppo asettaa”huilaamaan”.

”Sen jälkeen, kun toimme automaattisen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmämme vakiovarusteeksi Engcon-pyörittäjän ja puomin väliin, olemme havainneet, että kuljettajat vaihtavat nyt selvästi useammin työlaitetta kuin aikaisemmin”, sanooo Engconin tuotepäällikkö Martin Engström.

Helppous avainasemassa

Teline on rakennettu tukevasta teräslevystä ja se voidaan varustaa valinnaisella kiinnikkeellä. Teline on suunniteltu siirrettäväksi trukkihaarukoilla, jolloin pyörittäjää on helppo kuljettaa vaikka pyöräkuormaajan tai pienkuormaajan kauhassa tai trukilla. Telineessä on sama kiinnike, joka on työlaitteissa. Siihen kytkettynä ei pyörittäjä pääse kieriskelemään maassa, vaan on tukevasti telineessä. Telinettä voi käyttää myös vaikka huoltopukkina.

”Engconin pyörittäjän helppo kiinnitys ja irrotus ohjaamosta poistumatta mahdollistavat, että kuljettaja voi optimoida koneensa helposti ja sujuvasti suoritettavan työn mukaan. Kun pyörittäjä on kiinnitettynä kuljetustelineeseen, sen alapuolella olevat hydrauliikan automaattiset liittimet pysyvät suojassa niin pölyltä kuin mekaanisilta kosketuksilta”, sanoo Engström.

Kuljetus- ja säilytysteline on kooltaan 1 200 x 800 mm eli eurolavan kokoinen. Näin se sopii hyvin eurolavahyllyille.Lue seuraavaksi