Uutiset

Työkoneet

Haulottelta uusi täyssähköinen saksinostinperhe

Haulotte on tuonut markkinoille uuden täyssähkökäyttöisen Compact-saksinostinperheen. Siinä on viisi eri nostinta nostokorkeuden mukaan eli 8N, 10N, 10, 12 ja 14. Työskentelykorkeudet ovat vastaavasti tyyppimerkinnän mukaiset luvut metreinä. 8N, 10 ja 12 soveltuvat sisäkäytön ohella myös ulkokäyttöön ja hankaliinkin maastoihin. Uusi Compact-mallisarja tarkoittaa myös uutta modernia muotoilua. Yhteistä uudelle saksinostinperheelle on niin sähkötoiminen siirtoajo kuin sähköllä toimiva nosto. Siirtoajo onnistuu myös nostolavan ollessa ylhäällä.

”Uusi muotoilu tarjoaa paremman käyttökokemuksen. Esimerkiksi työtason tikkaat ovat suojassa. Ne eivät tule ulos koneen ulkomitoista, jolloin koneen voi ajaa lähemmäs seinän viereen. Sähköinen ajomoottori hydraulisen sijaan mahdollistaa tarkan siirtoajon. Siitä on hyötyä ahtaissa paikoissa operoitaessa. Lisäksi sähköinen voimansiirto lisää akun kestoa”, kertoo RealLiftin nostinmyynnistä vastaava Pasi Päkkilä. RealLift tuo maahan ja jälleenmyy Haulotten nostimet. 

Haulotten uuden Compact-saksinostinperheen kaikki viisi mallia ovat täyssähkökäyttöisiä. Tässä malli Compact 10N.

Mukavaa turvallisuutta

Compact 12

Haulotten Compact-sarjan nostimien suunnittelussa on valmistajan mukaan kiinnitetty huomiota käyttömukavuuteen sekä turvallisuuteen.

”Turvallisuus on tärkeintä, kun työskennellään korkealla ja Haulotten nostimiin voi luottaa. Uuden mallisarjan nostimista on pyritty tekemään myös mahdollisimman helppoja käyttää. Liikkeet ovat miellyttäviä ja jouhevia tehdä, niin nostot, laskut kuin siirtoajoliikkeetkin. Haulotten kaikki koneet ovat yhteneväisiä käyttää eli hallintalaitteet ovat tuttuja edellisistä malleista”, jatkaa Päkkilä.

”Kaikissa uusissa Compact-malleissa on taittuvat työtason kaiteet. Taittuvien kaiteiden ansiosta siirtokorkeus on alle kahden metrin. Näin päästään helposti ajamaan sisään esimerkiksi kauppakeskuksiin tai kuljettamaan nostinta kuorma-autolla”, listaa Päkkilä.

Compact-malliston kaikissa nostimissa on alas taittuvat suojakaiteet. Näin siirtokorkeus jää alle kahden metrin.

Activ’Screen

Activ’Screen-diagnostiikkajärjestelmä on sisäänrakennettuna kaikissa Haulotten Compact-sarjan saksinostimissa.  

”Activ’Screen tuo helppoutta ylläpitoon. Erillistä tietokonetta ei tarvitse kiinnittää järjestelmään, vaan hallintapaneelissa olevan näytön kautta onnistuvat kaikki laitteen säädöt ja kalibroinnit. Näin voidaan puhua ylläpidon todellisesta helppoudesta”, sanoo Päkkilä.

Siirtoajo on sähkökäytön myötä tarkkaa ja nykimätöntä.

Haulotten laatuun luotetaan

Suomessa on vahva Haulotte-kanta ja yrityksiä, jotka ovat pitkään toimineet vain Haulotten nostimilla. Päkkilän on helppo nimetä Haulotten vetovoimatekijät.

”Haulotten valinnassa painavat kolme asiaa; laatu, pitkä käyttöikä ja edulliset käyttökustannukset. Haulotten koneet ovat järkevä sijoitus, sillä kustannukset jäävät tosi alhaisiksi koko elinkaaren aikana. Haulotten nostimia ei juurikaan tarvitse tuoda huoltoon, mutta RealLiftin jälkimarkkinointi huolehtii, että apu on tarvittaessa nopeasti saatavilla.

”Meillä on maankattava huoltoverkosto ja ylläpidämme kokoajan laajaa varaosavarastoa, myös uusien mallien osalta. Olemme siis valmiina palvelemaan”, päättää Päkkilä.

Uuden täyssähköisen Haulotte Compact -saksinostinmalliston koneita on saatavilla vuoden loppuun mennessä.
Tekniset tiedot:

Haulotte8N10N101214
Työskentelykorkeus/m:89,81011,7513,75
Lavakorkeus/m:67,889,7511,75
Nostokapasiteetti/kg350250450320320
Nostolavan mitat/m2,4×0,82,4×1,17
Siirtonopeudet/km/h:0,7/1,5/4,2
Alustan max. kaltevuus25 %
Akku:24 V – 225 Ah (C20)
Omapaino/kg:2 1202 1602 4902 9403 070    Lue seuraavaksi