Uutiset

Työkoneet

Hansa-Machinesille uusia edustuksia

Porilainen Hansa-Machines on laajentanut edustuksiaan kahdella uudella tuotteella. Seisaaltaan ohjattava Sherpa 100 on pieni, sisäkäyttöön soveltuva pienkuormaaja. Messersi M-13K/16-U on myös sisällä tapahtuviin purkutöihin soveltuva minikaivukone.

Yrityksen tuotevalikoimissa on jo ennestään runsaasti sekä maarakennuskoneiden lisälaitteiksi soveltuvia purkutyölaitteita että käsityökaluja, joten uutuudet sopivat asiakaskuntaa ajatellen joukkoon hyvin.

Hollantilaisvalmisteinen Sherpa 100 -pienkuormaaja on saatavilla niin sähkö- kuin akkukäyttöisenä, mutta myös diesel- tai bensiinimoottorilla varustettuna. Valmistaja lupaa akkukäyttöiselle mallille (kuva) maksimissaan kahdeksan tunnin työskentelyajan.

Akku- tai sähkökäyttöinen Sherpa 100 Eco soveltuu mainiosti sisätiloihin tai vaikkapa karjasuojiin, sillä se kulkee meluttomasti ja ilman päästöjä.

Sherpalla voi kulkea ahtaastakin oviaukosta, kunhan muistaa kumartaa ohjaimissa. Sähkökäyttöisen mallin leveys on vain 760 millimetriä. Bensiinikäyttöinen on leveydeltään 634 ja dieselmalli 734 millimetriä. Kokonaispainot ovat vastaavasti 722, 634 ja 734 kiloa. Korkeus on mallista riippuen 1195-1250 millimetriä. Kone on helppo kuljettaa työmaalta toiselle vaikkapa pakettiautossa. Lisälaitevalikoima on laaja.

Koneen ajoon sekä kuormaajan hallintaan on molempiin kaksi vipua. Akkukäyttöinen malli käynnistyy heti, kun kuljettaja astuu astinlaudalle ja pysähtyy, kun siltä poistutaan.

Hinnat alkaen 12 900 euroa (alv 0%).

https://www.youtube.com/watch?v=CHLR3O2ZOYk

Video: Sherpa 100 purkutöissä.

Valmistajan kotisivut tästä.

Italialaisesta Messersi-minikaivukoneesta on saatavilla kaksi versiota. Kiinteäalavaunuinen M-13K  painaa 1420 kiloa ja säätyvällä telaleveydellä oleva M-16U 1600 kiloa. Molempien koneiden minimileveys on 990 millimetriä. Telat levitettyinä leveys on 1300 millimetriä.

Pienet ulkomitat ja hyvä ulottuvaisuus tekevät näistä minikoneista yllättävän suorituskykyisiä. ”Voimme varustella koneet valmiiksi purkutöihin, joten asiakas saa meiltä valmiin paketin haluamillaan työlaitteilla ja varusteilla”, kertoo Jarmo Syrjälä.

”Messersi on varusteltu valmiiksi pitkällä kauhan varrella, lisävastapainolla, pikakiinnikkeellä ja 2×2 -toimisella lisähydrauliikalla. Työkalut voi valita tarpeen mukaan”, lisää Syrjälä.

Moottorina on Kubota D902 ja tehoa siitä saadaan 15 kilowatin teho. Kaksi hammaspyöräpumppua tuottaa öljyä 30 litraa minuutissa. Huippunopeus on 1,8 kilometriä tunnissa ja polttoainesäiliön koko 20 litraa.

Sivuluukun takaa aukeaa hyvä näkyvyys jäähdyttimelle, hydrauliöljysäiliölle ja akuille.

Uudet koneet ovat esillä Mansen Mörinöillä (10.-11.4.2015) Real Parkissa.

Lue seuraavaksi