Uutiset

Työkoneet

Hanki harkiten

Tällä viikolla vietetään Motivan koordinoimaa valtakunnallista Energiansäästöviikkoa jo 18. kertaa. Mukaan on ennakkoon ilmoittautunut yli kolmesataa kuntaa, yritystä ja yhteisöä eri puolilta Suomea. Viikon teemana on tänä vuonna hankintojen eko- ja energiatehokkuus työpaikoilla, kotona ja liikenteessä.

Energiansäästöviikko kannustaa suomalaisia hankkimaan harkiten ja pienentämään kulutuksen ympäristö- ja ilmastovaikutuksia. Julkisella sektorilla ja yrityksissä on mahdollista säästää energiaa, materiaaleja ja myös rahaa kestävillä hankinnoilla.

Energia- ja ekotehokkuutta painottavat hankinnat myös edistävät uusien, kilpailukykyisten ja ympäristöystävällisten tuotteiden ja palvelujen pääsyä markkinoille. Julkisella sektorilla on velvollisuus ottaa huomioon vihreän teknologian ratkaisut hankinnoissaan.

Energiansäästöviikolle osallistuu tänä vuonna ennätysmäärä kuntia ja kuntayhtymiä, lähes 70 viettäjää. Lisäksi mukana on 80 yritystä tai yhteisöä, jotka kampanjoivat järkevän energiankäytön puolesta toimipaikoillaan ympäri Suomen, esimerkiksi Metsähallitus 48 paikkakunnalla ja Isännöintiliiton 400 jäsenyritystä eri puolilla Suomea. Viettäjien kampanjalupauksia voi lukea Energiansäästöviikon verkkosivuilta. Viettäjäksi voi ilmoittautua koko viikon ajan 6.–12.10.2014.

Lue seuraavaksi