Uutiset

Työkoneet

Halleja Merloilla

Yksi Rotatorin taannoiselle Merlo-matkalle osallistuneista oli Rakennus KE Väisänen Oy:n toimitusjohtaja Keijo Väisänen vaimoineen. Best-Hall Oy:n halleja jo toistakymmentä vuotta leipätyökseen pystyttäneen Väisäsen kalustossa oli viime vuonna vain jäykkärunkoisia kurottajia, mutta sittemmin laivasto on täydentynyt kahdella Rotolla. Nyt Merloja on rivissä kaikkiaan jo seitsemän kappaletta.

Lue Konepörssin aiempi juttu tästä.

Keijo Väisänen pystyttää halleja pitkin poikin Suomenniemeä. Raisiossa työn alla on yli kuuden tuhannen neliön kokoinen varastohalli, johon tulee 11 000 eurolavapaikkaa. Ympäripyörivällä Merlo Roto 40.18 S -kurottajalla on tärkeä osa projektissa. 15 vuotta Väisäsellä töissä ollut, alun perin kahdeksi viikoksi auttamaan tullut, Sakari Niskanen nostaa kauko-ohjauksen avulla elementtejä tarkasti paikoilleen.

Väisänen vastaa hallin maarakennus- ja perustusurakasta. Merlo Roto 40.18 S -kurottajalla on nostettu muun muassa seinäelementtejä paikalleen. Tyyppinumeronsa mukaisesti se nostaa 4 000 kiloa 18 metriin.

”Tämä Roto on ollut käytössä aprillipäivästä lähtien seitsemänä päivänä viikossa taukoamatta. Seinäelementit painavat maksimissaan 150 kiloa ja niitä on nostettu aina 16 metriin saakka. Vinssi on ehdoton työväline niiden käsittelyssä. Tämä halli valmistuu syyskuun loppuun mennessä”, kertoo Väisänen.

Entäpä mitä mieltä Väisänen oli Merlon tehtaasta ja tuotannosta?

”Nyt tehty reissu tehtaalle oli minulle toinen. Tuotantotilat ovat siistit ja kaikki on järjestyksessä, mikä kertoo valmistuksen laadusta. Varaosien varasto ja niiden lähettämö oli myös kiinnostavaa nähdä. Kokemukseni on, että Italiastakin tulevat osat saapuvat nopeasti Suomeen. Oli mukavaa nähdä myös uusi tuleva Roto-malli.”

”Minulle huollon toimivuus ja maahantuojan pysyvyys ja luotettavuus ovat tärkeitä seikkoja. Rotator ei pompi edustuksesta toiseen, joten tekninen tuki tuntee tuotteensa. Ja tässä kohtaa on pakko antaa kehuja myös myyntijohtaja Jorma Puhakalle, joka kuuntelee aina asiakasta, piipahtaa työmailla ja järjestää asiat yleensä rivakasti kuntoon”, kehaisee Väisänen.

Yhdessä merkissä pysyminen on Väisäsen mukaan tärkeää myös työlaitteiden takia. Niitä voi nyt käyttää ristiin eri kokoluokissa.

Lue seuraavaksi