Uutiset

Työkoneet

Häggblom investoi alavaunutuotantoon

Alavaunujen valmistus sai alkunsa Junttan Oy:n toiveesta. Yrityksillä on neljännesvuosisadan yhteistyö takanaan ja siten hyvin luottamuksellinen suhde. Syksyllä 2007 Häggblom osti Kokkolan Jänismaan teollisuusalueelta teollisuushallin, johon on rakennettu nykyaikainen alavaunutehdas ja osana tätä hanketta on nyt käyttöön otettu pitkäjyrsinkone.

Tämä on yritykselle jo kolmas pitkäjyrsinkone. Ensimmäinen on hankittu vuonna 1997 ja toinen 2005 ja nämä laitteet sijaitsevat päätoimipisteessä Teollisuustie 12:ssa. ”Alavaunutuotannon myötä koneistuskapasiteettimme loppui ja siksi teimme vuosi sitten kaupat tästä pitkäjyrsinkoneesta, joka nyt otetaan käyttöön”, kertoi toimitusjohtaja John Hagnäs avajaispuheessaan.

”Junttanilla on tavoite tehdä jatkossa maailman paras paalutuskone ja siihen tarvitaan luonnollisesti maailman paras alavaunu. Laatumerkki ei jää meistä kiinni”, lupasi Hagnäs.

Ab A. Häggblom Oy

Vuonna 1954 perustettu Ab A. Häggblom Oy on kasvanut korjauspajasta Suomen johtavaksi maanrakennuskoneiden alustojen valmistajaksi. Konepajaosaamisen lisäksi telaston huolto- ja varaosapalvelut kuuluvat Häggblom-palveluketjuun. Palvelujärjestelmä on kehitetty reilun 50 toimintavuoden aikana tukemaan konevalmistajien ja maarakennuskoneiden käyttäjien toimintaa. Kasvun turvaamiseksi jatkossakin yhtiö investoi määrätietoisesti niin tuotantoon kuin henkilöstöön.

Pääomasijoittaja Profita Groupin rahastot ostivat viime syksynä enemmistön Häggblom-Yhtiöiden osakkeista. Loput omistaa Häggblommin perhe sekä nykyinen toimitusjohtaja John Hagnäs

”Profitan tavoitteena on jatkaa liiketoiminnan kehittämistä yhdessä nykyisen johdon kanssa ja panostaa erityisesti toiminnan kasvattamiseen”, sanoo Hagnäs. ”Uskomme, että viemme yhdessä Profitan kanssa yhtiön seuraavan laajennusvaiheen yli. Tavoiteltu kasvu tarjoaa Häggblomin henkilöstölle mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja luo uusia työpaikkoja.” Häggblom-ryhmään kuuluvien Ab A. Häggblom Oy:n ja Ab Nord Track Oy:n liikevaihto oli viime vuonna reilu 30 miljoonaa euroa ja työntekijöitä niillä oli vajaa sata.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi