Uutiset

Työkoneet

GreenMech Arborist 150 kääntöterillä

Porilaisen Hansa Machinesin maahantuomissa GreenMech -oksahakkureissa on uudenlainen tekniikka terissä. Pyöreän leikkuuterän leikkuupinnasta on kerralla käytössä noin kolmasosa. Loput pinnasta on suojattuna ja näin ollen se säilyy terävänä.

Terän käyttöikä kasvaa valmistajan mukaan jopa 600 prosenttia ja lisäksi leikkuuterien aiheuttama amelutaso on alhainen. Oksahakkureita on saatavilla eri kokoluokissa. Leikkuuterät ovat malliltaan pyöreät ja käännettävät.  Kun käytössä oleva leikkuupinta alkaa tylsyä, käännetään terää niin, että esiin saadaan terävää leikkuupintaa.

Hansa Machinesin mukaan  GreenMech-hakkurien terät tarvitsevat teroitusta vasta noin 150 -170 työtunnin välein ja yhden terän käyttöikä on jopa 1200 tuntia. Tavalliset terät vaativat teroitusta 23-50 tunnin välein ja ne tarvitsee vaihtaa 200 käyttötunnin jälkeen.

Uusin malli, 744 kiloa painava Arborist 150 on valittavissa joko 26 (19,4 kW) tai 34 (24,4 kW) hevosvoiman tehoisilla Kubota-dieselmoottoreilla. Hakkurissa on  kääntyvä takaluukku ja säädettävä vetoaisa. Syöttöaukon koko on 150 x 230 millimetriä.

Ohjausyksikkö on turvallisesti syöttösuppilon päällä. Elektronisesti ohjattu ”No-Stress”-syöttöjärjestelmä säätää syöttöteloja ja hakkuria, jolloin roottorin kierrokset palautuvat nopeasti, mikä lisää kapasiteettia. Suurin syötettävän rungon läpimitta saa olla 150 millimetriä.

Lue seuraavaksi