Uutiset

Työkoneet

Geonex HZR 220 Mentulalle

Geonex HZR 220 poraamassa suojaputkea 139,7 mm sähkökaapelille.

Juha Mentula Ky:n perusta ”kaivettiin” Luumäellä yhden miehen ja traktorikaivurin voimin vuonna 1964. Viiden vuosikymmenen aikana toiminta on laajentunut voimakkaasti maarakennustöiden lisäksi kattaen myös alitus- ja vaakaporausurakoinnin koko suomen alueella. Työntekijöitä on kertynyt yrityksen palvelukseen jo kymmenkunta henkeä, kaikki päteviä alansa ammattilaisia. Yhdessä hyvät työntekijät ja tehokas kalusto ovat Juha Mentula Ky:n työn laatutae, joka jatkuu jo toisen yrittäjäpolven aikana.

Yrityksen alituskalustoon kuuluu kolme suuntaporalaitetta, putken junttauslaitteet, myyrälaitteet sekä aiemmin hankittu vasaraporauslaite, jolla päästään 610 mm suojaputkikokoon asti. Nyt keväällä yritykseen hankittiin toinen vasaraporalaite, Geonex HZR 220, joka tulee palvelemaan pienemmän kokoluokan porausdimensioita 139,7-219,1 mm. Kohteita tälle ovat etupäässä kaapelointityöt sekä kohteet, joissa on erityisen vähän tilaa poralaitteelle. Tämä poralaite on markkinoiden pienin vasaraporauslaite.

Kotimainen laite

Geonex on suomalainen DTH-/uppovasaraporauslaitteiden sekä varusteiden valmistamiseen, konevarusteluun ja myyntiin erikoistunut yritys. ”Tarjoamme alitus- ja maarakennusurakoitsijoille uppovasaramenetelmään perustuvat vaakaporakoneet ja niihin liittyvät varusteet. Valmistamme neljää eri porakonemallia. Tarvittaessa voimme toimittaa täydelliset laitekokonaisuudet alitusurakointi tarpeisiin. Vankan kokemuksen ansiosta voimme tarjota urakoitsijoille koulutusta ja konsultointia porapaalutukseen sekä alitusurakointiin”, esittelee toimitusjohtaja Kimmo Juvani vuonna 2007 perustetun yrityksen palveluja.

Geonexin taustalla on yli kahdenkymmenen vuoden porausurakointi-, kehittämis- ja laiterakentamiskokemus Suomesta ja muista Pohjoismaista. Porausurakointikokemuksesta onkin suuri apu tuotteiden kehittämisessä ja yrityksen palveluissa.

Geonexin näkemyksen mukaan kaivamattomien tekniikoiden käyttö lisääntyy entisestään, koska ympäristöhäiriötekijät halutaan minimoida. Geonex-vaakaporakone mahdollistaa suojaputkien poraamisen myös sekamaa- ja kalliokohteissa. Muut suojaputkien asennusmenetelmät on tarkoitettu pääasiassa kivettömiin ja esteettömiin maalajeihin.

Lue seuraavaksi