Uutiset

Työkoneet

Forenomin liikuteltava moduulihostelli markkinoille

Forenom tuo markkinoille 150 huoneen liikuteltavan moduulihostellin, joka valmistuu parhaillaan Äänekosken biotuotetehtaan rakennustyöntekijöille tiiviissä aikataulussa. Yhteensä 120 moduulista rakentuva majoituskohde sisältää muun muassa kylpyhuoneet, TV:t ja keittiöt. Uudenlainen majoituskohde myi Suomessa ennätysvauhtia ja viedään seuraavaksi ulkomaille.

Liikuteltavan moduulihostellin rakentaminen vaati rohkeutta, sillä aikataulu hostellin rakentamiselle oli ennätyksellisen tiukka ja myöhästymisen vaikutus projektin kannattavuuteen suuri. Liikuteltavat väliaikaiset majoitusyksiköt eivät ole rakennusteollisuudessa täysin uusia, mutta palveluna vastaavaa tarjoaa nyt ensimmäisenä Forenom.

–”Kun aloitimme hankkeen, kuulimme useasti epäilyksiä sen onnistumisesta”, kertoo Forenomin kansainvälisen kehityksen johtaja Ville Kämäräinen.

Luotto hankkeeseen ja sen tarpeeseen oli kuitenkin kova. Äänekosken biotuotetehtaan rakennustyömaan työntekijöiden asuinpaikat ovat pienellä paikkakunnalla niukassa tai sijaitsevat ikävän välimatkan päässä. Tapansa mukaan Forenom päätti ottaa haasteen vastaan asiakkaan tarpeen ja hyvän palvelun vuoksi.

–”Asiakkaidemme tarve oli yksiselitteinen, sillä muutama sata työntekijää on aloittamassa työt pian ilman toiveidensa mukaista majoitusta”, kuvaa Kämäräinen.

Tavoitteena oli, että ensimmäiset majoittujat pääsisivät majoittumaan moduulihostelliin jo parissa kuukaudessa. Alihankkijat soitettiin läpi vielä samana päivänä ja sisustussuunnittelijat alkoivat luonnostella konttien sisältöä. Joustavuus oli suuressa roolissa projektin onnistumisessa, sillä pelkästään hostellin toimittamiseen paikan päälle tarvittiin neljäkymmentä rekkaa. Nyt moduulihostelli etenee aikataulussa ja 120 moduulista paikallaan on jo yli puolet.

–”Ensimmäiset majoittujat tulevat asettumaan taloksi vielä tämän viikon loppuun mennessä”, lupaa Kämäräinen silminnähden innostuneena hankkeesta.

Forenom uskoo majoittujien viihtyvän liikuteltavassa moduulihostellissa

–”Äänekosken moduulihostelli tulee tarjoamaan väliaikaisen majoituksen 90 huoneellaan jopa 150 työmiehelle, jotka työskentelevät Äänekosken biotuotetehtaalla pidemmän ajanjakson. Meille on erityisen tärkeää, että moduulihostelli on aidosti viihtyisä ja tuntuu erinomaiselta väliaikaiselta vaihtoehdolta omalle kodille. Moduulihostelli on tuotu mahdollisimman lähelle työmaata, jottei pitkään ajomatkaan kulu työntekijöiden aikaa ja energiaa”, Kämäräinen valaisee.

Kuten kaikissa Forenomin kohteissa, myös konteissa on sisustussuunnittelijoiden silmällä tehty kalustus. Moduulihostellista löytyy lisäksi langaton internet -yhteys, TV:t, koodilukolliset ovet, kylpyhuoneet, suihkut ja keittiöt.

Forenomin kansainvälisen kehityksen johtaja Ville Kämäräinen.

Forenom kiihdyttää tahtia entisestään Pohjoismaissa

Aikataulussaan onnistunut projekti luo erinomaisen pohjan liikuteltavien moduulikohteiden tulevaisuudelle. Forenom toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Forenomin mukaan asiakkailla on vastaavia tarpeita moduulikohteille työmailla laajemminkin Pohjoismaissa.

–”Tämä oli ensimmäinen ja on vain ajan kysymys mihin tehdään seuraava”, hymyilee Kämäräinen motivoituneena.

www.forenom.com/fi/

Lue seuraavaksi