Uutiset

Työkoneet

FinnMETKO 2018: Tapimer oy ja Stage V

Tapimer tuo Finnmetkoon esille uuden neljäsylinterisen FPT Iveco F36 -dieselmoottorin, joka on yhteensopiva pian voimaan astuvan Stage V -päästövaiheen kanssa. Toinen uutuus on FPT PowerPack, joka pitää sisällään yhdessä paketissa kaikki uusimman päästövaiheen vaatimat pakokaasujen jälkikäsittelykomponentit.

Uusi F36 on valmistajan mukaan kokonaan uudellen suunniteltu ja rakennettu moottori, jonka iskutilavuus on noussut aiemmasta 3,4:stä 3,6:een litraan. Koneenrakentajia ilahduttaa tieto, että ulkomitat ovat pysyneet ennallaan (pituus 714, leveys 601 ja korkeus 852 millimetriä). Myös pakokaasujen jälkikäsittelylaitteistot ovat valmistajan mukaan samankokoisessa tilassa kuin aiemminkin.

Turboahdin on uusi ja männät ovat optimoitu uudelle, 14 prosenttia kasvaneelle teholukemalle (107 kW/143 hv). Vääntö on sekin kasvanut 20 prosenttia (600 Nm). Öljynvaihtoväli moottorissa on 600 tuntia. Moottorin huolto- ja tarkastuskohteet on kerätty yhdelle sivulle huoltotöitä helpottamaan.

FPT:n Stage V -teknologia on kastettu nimellä HI-eSCR2, jossa SCR-järjestelmää on edelleen kehitetty tilantarpeen kasvamatta. Valmistajalla on jo 25 vuoden kokemus SCR-järjestelmistä ja tiedotteen mukaan yli miljoona järjestelmää on tuona aikana jo myyty ympäri maailmaa.

FPT PowerPack pitää sisällään kaikki Stage V-vaiheen vaatimat pakokaasujen jälkikäsittelyn komponentit.

 

Tapimer esittelee Finnmetkossa Stage V-vaiheeseen myös FPT PowerPack-paketin, joka pitää sisällään edellä mainitun HI-eSCR2 -järjestelmän. Kaikki pakokaasujen jälkikäsittelylaitteet kuten DOC, SCR ja AdBlue ruiskutuslaitteisto sensoreineen ovat siinä pakattu kätevästi yhteen kokonaisuuteen. Koko järjestelmästä tulee kytkettäväksi vain yksi ainoa kaapeli, mikä nopeuttaa järjestelmän asennusta.

Tapimerin osastolla esillä on myös erilaisia dieselaggregaatteja työmaa- ja varavoimakäyttöön.

Lue seuraavaksi