Uutiset

Työkoneet

FinnBuildissä ennätyksellisen laaja sisältö

Maamme merkittävin rakennus- ja talotekniikka-alan ammattitapahtuma, FinnBuild, starttaa keskiviikkona 12.10. Kolmipäiväisessä tapahtumakokonaisuudessa on yli 100 asiantuntijapuheenvuoroa, ajankohtaisia paneelikeskusteluja, seminaareja ja tietoiskuja. Tapahtuma on entistä kansainvälisempi, sillä lähes 600 yrityksen joukossa on yli 60 ulkomaista näytteilleasettajaa 16 eri maasta. FinnBuild, Arena, InfraExpo, ViherTek ja Jäte, Vesi, Ympäristö -tapahtumat Messukeskuksessa, Helsingissä 12.–14.10.2016.

Arkistokuva: Markku Ojala/Messukeskus Helsinki

FinnBuild samanaikaisine tapahtumineen kokoaa yhteen koko rakennusalan. Mukana ovat suurimmat kotimaiset toimijat, tunnetut kansainväliset yritykset ja uudet, innovatiiviset yrittäjät. Uutuutena tapahtumassa on pienyrityksille suunnattu start up -alue. Tapahtuma esittelee rakentamisen uudet innovaatiot ja teknologiat sekä uutuustuotteet ja -palvelut. Alan tulevaisuutta peilataan monissa eri puheenvuoroissa.

Seitsemän eri teema-aluetta

Teema-alueet jäsentävät tuotteet ja palvelut omiksi kokonaisuuksikseen. Puurakentamisen WoodTown- alueelle on keskittynyt yli 20 yritystä sekä Suomesta että ulkomailta, ja puurakentaminen on näyttävästi mukana asiantuntijapuheenvuoroissa. Rakennuskoneet ja -laitteet ovat esillä aiempaa näyttävämmin. Järeitä koneita on niin sisällä kuin ulkoalueella, ja muun muassa kurottajia ja nostimia on mahdollisuus testata käytännössä sekä kaivaa hiekkaa kaivinkoneilla. Hyötyajoneuvot sijaitsevat hallissa 7, josta on mahdollisuus kaasutella koeajolle. Mukana ovat suosituimmat hyötyajoneuvomerkit, mm. Volkswagen, Mercedes Benz, Toyota, Renault, Peugeot, Mitsubishi ja Setra. Omilta teema-alueiltaan löytyvät myös talotekniikka-alan yritykset, työvaatteet ja työturvallisuus, rakentaminen, turvallisuusalan Security City sekä muut, täydentävät rakennusosat. Latvialla ja Liettualla on omat alueensa, Jäte, Vesi, ympäristö -tapahtumassa Hollantilaisilla ympäristöalan yrityksillä on oma paviljonkinsa.

Rakentamisen tulevaisuus ja pääkaupunkiseudun kärkihankkeet puhuttavat

Keskiviikkona 12.10. Tietokahvila 3:ssa käsitellään Raide-Jokeri-hanketta sekä Malmin lentokenttäalueen muutosta. Torstaina 13.10. päälavalla Juha Salmen vetämässä paneelissa

Konepörssi-lehti on mukana näyttelyssä omalla osastollaan hallissa 7.

keskustellaan 2020-luvun rakennusmarkkinoista – muuttuuko mikään vai muuttuuko kaikki? Rakentajapaneeliin osallistuvat Jussi Aho (Fira), Antti Inkilä (YIT), Juha Metsälä (Pohjola Rakennus Oy), Juha Pekka Ojala (SRV) ja Tuomas Särkilahti (Skanska). Tietokahvila 3:ssa on keskiössä pääkaupunkiseutumetropolin inframarkkinat – kuka voittaa ja kuka häviää? Juha Salmen juontamaan paneeliin osallistuvat Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä ja Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. Perjantaina Helsingin kaupungin rakennusviraston projektijohtaja Ville Alajoki esittelee Kruunusilta-hanketta.

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä monta, massiivista rakennushanketta. Näistä Kalasataman REDI esitellään torstaina (Juha Pekka Ojala, toimitusjohtaja, SRV) ja Keski-Pasilan Tripla perjantaina (Tapio Salo, hankejohtaja, SVP, YIT Rakennus Oy). Myös rakentamisen digitalisaatio, nollaenergiarakentamisen haasteet, uudet lämmitys- ja lämmöntalteenottojärjestelmät, rakentamisen laatu ja sisäilman terveellisyys, uudet materiaaliratkaisut, saneeraustekniikat, piha- ja ulkoaluerakentaminen ja elinkaarimalli näkyvät ohjelmassa. Torstaina Lupapiste järjestää ensimmäiset rakennusluvan haun SM-kilpailut (alk. klo 10, osasto 7F10). Rakennusalan opiskelijoille on räätälöityä ohjelmaa perjantaina, jolloin ratkeaa myös opiskelijoille suunnattu SPAN-puusiltakilpailu.

FinnBuild Awardissa palkitaan rakennusalan vaikuttajia

Torstain iltajuhlassa jaetaan useita rakennusalan merkittäviä palkintoja, muun muassa Vuoden Työmaa 2016, Rakentamisen laatuteko 2016, FinnBuild Highlightsien Highlight, Rakenna viisaasti -palkinto, Rakennusalan digitalisaation edistäjä, Sweco Hackathon Awards, Vuoden nuori RILiläinen ja Vuoden nuori RIAlainen. FinnBuild Awards -tilaisuuden juontavat näyttelijä Niina Lahtinen ja päätoimittaja Veijo Käyhty Rakennuslehdestä. Iltajuhlassa esiintyy Eppu Normaali.

Katso koko FinnBuildin ohjelma: http://finnbuild.messukeskushelsinki.fi/messuilla/ohjelma/

Katso koko InfraExpon ja Jäte, Vesi, Ympäristön ohjelma:http://infraexpo.messukeskushelsinki.fi/messuilla/ohjelma/

Katso koko Arenan ja ViherTekin ohjelma: http://arena.messukeskushelsinki.fi/messuilla/ohjelma/

Lue seuraavaksi