Uutiset

Työkoneet

Ficon Oy esittelee uutuusauran sekä hiekoittimen

Ficon aura

Ficon Oy on avolavapakettiautojen kiinteistönhuoltolaitteiden valmistukseen sekä metalliteollisuuden alihankintaan erikoistunut yritys, joka on vuodesta 2005 valmistanut alan huipputuotteita omalla FC-tuotemerkillä. Kaikki FC-työlaitteet on kehitetty taloudellisuus sekä tehokkuus huomioiden ja erityisesti tuotteiden kokonaismittojen hallinnan avulla työskentely onnistuu ahtaimmissakin olosuhteissa.

Ficon

Haastavasta taloudellisesta yleismaailmallisesta tilanteesta huolimatta Ficon Oy:llä kulunut vuosi on ollut taloudellisesti mainio. Metallipuolen alihankinta on pysynyt miltei samalla tasolla, mutta erityisesti omien tuotteiden myynti on vetänyt mukavasti. Onnistumisen takana on sopivan kattava FC-tuoteperhe, jonka keskittäminen avolava-autoissa käytettäväksi on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Tällä hetkellä FC-valikoimaan kuuluvat esimerkiksi aurat, hiekoittimet, alusterät, painepesurit sekä kippilavat, joiden avulla omasta pick up -autosta voi kustannustehokkaasti rakentaa todellisen kiinteistönhuollon tehopaketin.

Ficon FC V2300ES

Ficonin uusimpia tuotteita on FC V2300ES -lumiaura, jonka kehitystyössä on otettu tarkoin huomioon FC-aurojen käyttäjiltä saadut käyttäjäkokemukset sekä toivomukset. Uutuusaurassa erityishuomiota on kiinnitetty teräkulman muokattavuuteen (70-90°) sekä laukaisulaitteen herkkyyden ja palautusvoiman säädettävyyteen. Tätä kautta mahdollisista törmäyksistä selvitään joustamisen ansiosta ilman suurempia vaurioita. Osaavan suunnittelun kautta terä pysyy myös tiiviisti kiinni tien pinnassa, eikä jousityyppisissä auroissa ilmenevää pomppimista pääse syntymään. Näin aurausjälki pysyy siistinä ja täyttää vaativankin asiakkaan toiveet.

Ficon FC V2300ES

Avolava-autoissa luonnollisesti lisälaitteiden paino sekä mittasuhteet ovat hyvin tärkeitä. FC-aura on tehoonsa nähden kompaktin kokoinen, työleveys on 2,0-2,3 metriä ja painoa on ainoastaan 145 kiloa, mikä takaa kantavuuden riittämisen myös muihin lisälaitteisiin. Auraa voidaan hallita joko hydraulisesti tai sähköhydraulisesti ja terävaihtoehtoina on reikäterä, hammasterä tai sileä terästerä. FC-aura on sovitettavissa käytännössä kaikkiin maamme avolavamalleihin ja sekä useisiin pienkuormaimiin.

Ficon hiekoitin

FC DS700E on Ficonin uusi sähköinen lautashiekoitin, jonka tilavuus on 700 litraa, työleveys 1,5-7 metriä ja paino 140 kiloa. Hiekkasäiliö on valmistettu kestävästä kahdeksan millimetrin PE-HD-muovista ja laitteen teräsosat ovat kuumasinkittyjä tai RST-terästä. Hiekoitin saatiin käyttöön viime talvena ja sen käyttökokemukset olivat erittäin lupaavia sekä tehokkuuden että kestävyyden osalta. Hiekoitin asennetaan pikakiinnikkeillä, mikä lisää mukautuvuutta ja myös lautasosa on helposti irrotettavissa. Lautasosa on kiinnitetty kumityynyin, mikä lisää kestävyyttä törmäystilanteissa ja lautasen suuntaus onnistuu joko manuaalisesti tai sähköisellä ohjaimella. Hiekan määrän ja työleveyden voi määritellä helppokäyttöisellä hallintalaitteella suoraan ohjaamosta. Hiekoitinta käytetään valinnan mukaan 12/24 V sähköllä ja sen saa halutessaan myös hydrauliikan avulla hallittavana versiona.

Ficon kuumapesuri

Ficonin FC2321HT-kuumapainepesuri on osoittautunut erittäin monikäyttöiseksi tuotteeksi, jota käyttävät kiinteistönhuoltojen lisäksi esimerkiksi rakennusliikkeet, putkiliikkeet sekä kattohuoltoyritykset. Pick upin lavalle mainiosti sopivassa pesurissa on 500 litran säiliö ja vedenlämmityksen teho on 80 kW 150 asteen maksimilämpötilalla. Painetta on 230 baaria 21 litran minuuttivauhdilla ja voiman tarjoaa B&S Vanguardin 18 hevosvoiman moottori.  Kelalta purkautuvan letkun pituus on 20 metriä ja lisävarusteena voi hankkia vaikkapa isomman vesisäiliön, viemärinavausletkun, lieteimurin tai vesihiekkapuhallusvälineet.

Ficon Hyttinen

Ficonin Pentti Hyttinen kertoo yrityksen tuotevalikoiman olevan tällä hetkellä hyvällä mallilla, eikä suuremmille muutoksille ole tarvetta. ”Aiomme edelleen keskittyä palvelemaan juuri avolavaluokan asiakkaita ja kehitämme tuotteita pitkälti heiltä saadun palautteen perusteella. Erityispainoa tullaan panemaan pesureihin sekä sähköhiekoittimien kehitystyöhön ja myös autokohtaista räätälöintiä lisätään”, kertoo Hyttinen. Hän korostaa myös yrityksen kokonaispalvelun määrää, sillä asiakas saa ajoneuvoonsa yhdellä käynnillä kiinteistönhoitovarustelupaketin rungon vahvistuksineen ja vaikkapa lisävaloineen.

Ficon kippi

Ficon on lisäksi suuntautumassa ulkomaiden markkinoille ja esimerkiksi pesurien myynti Ruotsissa on päässyt vauhtiin. ”Tulemme lisäämään panostusta vientiin, mutta luonnollisesti pääpaino on kotimaan markkinoilla ja ensi vuonnakin tuotteisiimme voi tutustua vaikkapa Talvitiepäivillä Tampereella sekä Lepaan näyttelyssä elokuussa”, päättää Hyttinen.

Lue seuraavaksi