Uutiset

Työkoneet

Ferri iCut4 rinteisiin

Turun Konekeskus on aloittanut italialaisen, kauko-ohjattavan rinneleikkurin Ferri iCut4:n maahantuonnin. Yritys esitteli sitä vuoden 2014 Lepaa -näyttelyssä. Kyseessä on matalan painopisteen omaava ja radio-ohjaimella ajettava kelamurskain, jota valmistajan mukaan voidaan käyttää jopa 55 asteen kaltevuuden omaavassa rinteessä. Tässä kaltevuudessa sitä voidaan ajaa turvallisesti rinnettä pitkin sekä pitkittäin että poikittain.

Italian Tamarassa (Venetsian ja Veronan eteläpuolella) sijaitseva Ferri tunnetaan entuudestaan jo muun muassa vesakkoleikkureistaan, joita se valmistaa puomillisina ja nostolaiteversioina.

Radio-ohjauksella koneen käyttö on turvallista. Ohjaimeen on sisällytetty kaikki eri toiminnot moottorin käynnistyksestä vaihteen vaihtamiseen. Näyttöön saa esille muun muassa moottorin ja hydrauliikan nesteiden lämpötilat ja jäljellä olevan polttoainemäärän. Ajo tapahtuu minijoystickeillä.

Kuljettaja seisoo turvallisen välimatkan päässä koneesta ja ohjaa maksimissaan 150 metrin etäisyydeltä.

Ohjaimessa on myös yhden napin hätäpysäytys.

Moottorina on Isuzun nelisylinterinen diesel (35,9 kW/49 hv). Kaksi nopeusaluetta antavat työhön 0-3,5 ja siirtoon 0-7 kilometrin tuntivauhdit.

https://www.youtube.com/watch?v=T7NDR_gn06U

Lepaalla esitellyssä versiossa oli 1350 millimetriä leveä kelamurskain. Peruskoneeseen saa muitakin lisälaitteita kuten lumilingon ja harjalaitteen.

Edellä mainitulla kelamurskaimella varustettu iCut4 painaa 1370 kiloa ja kokonaisleveys kelamurskain kiinnitettynä jää alle 1,5 metrin. Koko pituus on 3,07 metriä.

Ahtaisiin paikkoihin kiinteätelaisen mallin lisäksi on olemassa säätyvätelainen versio (flex). Koneen kokonaisleveys vaihtelee näin yhdestä 1,3 metriin.

Turun Konekeskus ilmoittaa koneen hinnaksi nollaverolla 57 950 euroa (+toimituskulut).

Lue seuraavaksi