Uutiset

Työkoneet

Fatgad ja HL-Vihannes uusiin tiloihin

LiuGongin tehtaan ja Liuzhoun kaupungin edustajat vierailivat Fatgadin ja HL-Vihanneksen uusissa tiloissa Tuusulassa elokuun alussa. Isäntäväen lisäksi paikalla oli myös Suomesta Finpron, Invest in Finlandin, Nordean ja ProMan Oy:n edustajat.

Fatgadin ja HL-Vihanneksen uudet 4 000 neliön toimitilat noin hehtaarin tontilla sijaitsevat Tuusulassa Hiekkakuopantie 5:ssä. Tiloissa toimivat molempien yritysten myynti- ja markkinointi- sekä varastotoiminnot. Työntekijöitä näissä yrityksissä on yhteensä 15, joista 6 toimii LiuGongin parissa.

 

Maatalouskoneista maansiirtokoneisiin

HL-Vihannes Oy aloitti toimintansa kolme vuosikymmentä sitten myymällä maatalouskoneita. Vuonna 2004 yritys halusi laajentaa tarjontaansa asiakkailleen lisäämällä tuotevalikoimiinsa maanrakennuskoneet. Vuonna 2004 Heikki Lindsröm, HL-Vihanneksen perustaja matkusti Liuzhouhun vieraillakseen LiuGongilla, etsien vahvaa yhteistyökumppanina ja koneita, jotka ovat kestäviä ja pitävät arvonsa. Yhteistyö alkoi samana vuonna tilaamalla ensimmäinen LiuGong

CLG856-pyöräkuormaaja. Tähän mennessä LiuGong-maansiirtokoneita on myyty iso määrä Suomeen ja palaute on ollut positiivista. Muun muassa Suomen hallituksen kanssa Fatgad allekirjoitti viime vuonna sopimuksen pyöräkuormaajien toimittamisesta valtiolle.

Lindström arvostaa LiuGong-yhteistyötä, koska yritys ymmärtää niinkin pienen maan kuin 5,4 miljoonan asukkaan Suomen tarpeet ja vaatimukset. Suomessa myytävät maansiirtokoneet ovat hyvin varusteltuja, koska niillä tehdään hyvin erilaisia töitä ja lisälaitteiden vaihdon pitää käydä nopeasti.

LiuGong käyttää maansiirtokoneissaan laadukkaita ja tunnettujen valmistajien komponentteja, kuten ZF ja Cummins. LiuGongin Euroopan varaosavarasto sijaitsee Hollanissa ja toinen varaosakeskus on tulossa Puolaan. Myös Fatgadin ja sen kymmenen jälleenmyyjän huolto- ja varaosavarastoa sekä lisävarustevalikoimaa tullaan jatkossa laajentamaan. Yritys suunnittelee lisäävänsä varaosien hakuportaalin nettiin ensi vuonna. Muutamia esittelykoneita tullaan myös pitämään jatkossa varastossa.
LiuGong-maansiirtokoneiden markkinoinnissa Fatgad on ollut erittäin aktiivinen alusta alkaen ja siitä yritys on palkittu jo neljänä vuonna. Fatgad tarjoaa myös kaikki yleisimmät rahoitusmuodot LiuGong asiakkailleen.

Kattava LiuGong-mallisto

Kiinassa LiuGongilla on 17 tehdasta sekä yksi tehdas Intiassa ja Puolaan on tulossa uusi tehdas. Erityisesti LiuGongin pyöräkuormaajat ovat tunnettuja maailmalla, sillä niiden globaali markkinaosuus on noin 17-18 prosenttia. Pyöräkuormaajamalleja on 5 tonnista aina 50 tonniin asti, mutta aivan kaikkia malleja ei tuoda Suomeen. Tela-alustaisia kaivukoneita Fatgad on tuonut Suomeen vuodesta 2007 alkaen. Kaivukonemallisto käsittää myös mallit 4 tonnista aina 48 tonniseen. Pyöräalustaisia kaivukoneita voidaan odottaa Suomeen mahdollisesti ensi vuoden aikana. Näiden lisäksi LiuGongin mallistossa on 12-tonninen jyrä, 8-tonninen yhdistelmäkone, tiehöylä, 3-tonninen liukuohjattu pienkuormaaja, joka on myös tulossa Suomen markkinoille sekä erilaiset trukit kokoluokassa 1,5-16 tonnia.

www.fatgad.com

www.liugong.fi

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi