Uutiset

Työkoneet

Eumer säästää Lokotrack LT220D:llä

Lokotrack LT220D

Vähemmän huollettavia ja siirrettäviä koneita ja selkeät säästöt polttoainekuluissa. Nämä ovat keskeiset, merikarvialaisen murskausurakoitsija Eumer Oy:n kommentit yhtiön käytössä olevasta, Suomen ensimmäisestä Lokotrack LT220D:stä.

Vajaat kaksi vuotta sitten markkinoille tuodussa LT220D:ssä yhdistyvät vahva karamurskain ja tehokas, 8,4 neliömetrin seula sovitettuna samalle, kompaktille rungolle. Patentoitu keskipakokuljetin kääntää murskevirran murskalta yläsuuntaan seulalle varsin pienessä tilassa.

Lokotrack LT220D painaa vain 48 tonnia, mikä takaa vaivattomat siirrot työmaalta toiselle. Kaikki toimet kuljetusasentoon laitossa – seulan lasku ja sivukuljettimien taitto – tehdään hydraulisesti, mikä säästää aikaa. Pelkästään Norjassa työskennellään nyt jo 10:llä LT220D-mallilla.

Viidenneksen säästöt polttoainekuluihin

Lokotrack LT200D aloitti yli 20 vuotta alalla toimineen Eumer Oy:n palveluksessa kovan, lujuusindeksiltään 20:n luokkaa olevan graniitin murskauksen juhannuksen jälkeen. Yli 50 000 tonnin murskauksen jälkeen yhtiön murskauksesta vastaavalla Ville Ojamolla on selkeät käsitykset laitteesta.

”Aiempi, kolmen laitteen ketjumme kulutti tunnissa yli 90 litraa dieseliä. Nyt, leukamurskainta ja LT220D-mallia käyttäessämme kulutus on ainakin 20 % alhaisempi. Tuotettua tonnia kohden mitattuna polttoainesäästöt ovat varsin selkeitä”, Ville Ojamo kertoo.

”Saamme tehtyä valtaosan murskeista nyt kaksivaiheisesti. Polttoaineen lisäksi säästämme huoltokuluissa, esimerkiksi terissä, ja laitesiirroissa”, hän lisää.

Perussepeleitä joka tarpeeseen

Elokuussa Lokotrack LT120:n ja LT220D:n yhdistelmä oli työssä Merikarvian Alakylällä Eumerin omalla louhoksella tekemässä 0–31 mm:n murskelajikkeita. Tavalliset, katkaistut lajikkeet ovat 0-4 mm, 4–8 mm, 8–16 mm ja 16–31 mm. Eumer murskaa lisäksi Siikaisissa ja Nakkilassa sekä tekee tarvittaessa rahtimurskausta.

LT120:n tiukalla asetuksella tuotettu 80–120 mm:n murske siirtyy LT220D:n syöttökuljetinta pitkin GP220-murskaimeen. Karamurskaimessa käytetään 24 mm:n asetusta ja 36 mm:n iskua.

”Teemme ketjulla noin 160–180 tonnia tunnissa suljetussa kierrossa. Jos lisäisimme ketjuun välikoneen, uskoisin LT220D:n pystyvän jopa 250 tonnin kapasiteettiin”, Ville Ojamo arvelee.

”Metsolaiset laitteet keskustelevat IC-prosessinohjauksen ja välikaapelin avulla hienosti keskenään, mikä lisää murskausprosessin tasaisuutta ja näin kokonaistuottoa.”

Laajennettu käyttöturva

Eumer Oy hankki konekaupan yhteydessä LT220D:lle jatketun, viisivuotisen, 10 000 tunnin laajennetun käyttöturvan. Käyttöturva tuo lisää takuuaikaa laitteen kriittisille komponenteille, kuten rungolle, telastolle, murskaimelle ja seulalle. Sopimukseen sisältyy Metson huollon tekemä, koko laitteen kattava tarkistus aina tuhannen käyttötunnin välein.

”Haemme käyttöturvalla erityisesti toimintavarmuutta. On tärkeää, että kun miehemme ovat montulla ja urakkaa tehdään, myös koneet ovat jatkuvasti toimintakunnossa”, Ville Ojamo painottaa.

Lue seuraavaksi