Uutiset

Työkoneet

Etelä-Pohjanmaan INNOSUOMI 2011 -palkinnot jaettiin 

Vuoden 2011 INNOSUOMEN teemana on ”Älykkäät järjestelmät ja palvelut – toimivampi maailma”. Teknologia ympäröi meitä kaiken aikaa enemmän. Älykkyys on sulautunut järjestelmiin, ohjelmistoihin, prosesseihin ja laitteisiin tavalla, jonka avulla hallitaan yhteiskuntaa ja sen infrastruktuuria. Älykkyyden myötä tuttuihin arkipäivän tuotteisiin ja palveluihin tulee mukaan uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat ihmisten elämää ja vastaavat käyttäjien henkilökohtaisiin tarpeisiin entistä paremmin.

 

Pohmako Ky

Pohmako Ky on toiminut jo vuodesta 1986 alkaen. Yritys tuottaa ja toimittaa maa- ja metsätalouteen liittyviä teknisiä ratkaisuja, joilta vaaditaan suorituskykyä, toimintavarmuutta ja kestävyyttä.

Pohmako Ky on onnistuneesti ja luovasti kehittänyt uuden kokonaisvaltaisen ja monikäyttöisen seulakauhan maan muokkaamiseen. Idea seulakauhasta on syntynyt omasta osaamisesta ja asiakkaitten tarpeesta.

Kyseessä on älykäs ja innovatiivinen järjestelmä, jossa on integroitu monta toimintoa yhteen myytävään ja toimivaan seulakauhaan. Seulakauha helpottaa maan muokkausta, maa-ainesten erottelua ja maan levittämistä sekä parantaa maa-aineksen laatua. Vemitek Oy:n Veikko Koivisto, Mika Luuri sekä muut työn­tekijät ovat olleet mukana kauhan kehitystyössä.

Seulakauhan käyttö on entistäkin tehokkaampaa, monikäyttöisempää ja helpompaa. Täten ehdotus soveltuu hyvin INNOSUOMI 2011 teemaan.