Uutiset

Työkoneet

Ensisilmäys – Volvo L250H

Uusi H-sarja on esitelty Con-Expossa.

Volvo Stage IV -moottoriperheeseen kuuluvat mallit D4 (nelisylinterinen), D6, D8, D11, D13 ja D16. Teholuokat Stage IV-vaiheessa ovat 80-350 kilowatin välillä ja sylinteritilavuudet haitarilla 4,1-16,1 litraa.

Uudelle  L250H-pyöräkuormaajalle Volvo lupaa jopa vielä kaivukonettakin paremman polttoainetalouden. OptiShift-vaihteisolle varustetulle Stage IV-mallille luvataan 18 prosenttia pienempi kulutus kuin samankokoiselle L250G-mallille.

Uudessa pyöräkuormaajassa pakokaasujen jälkikäsittely-yksikkö on sijoitettu moottorin päälle, aivan ohjaamon taakse. Kuten kuvasta näkyy.

Pimeässä tapahtuvaa ohjaamon lähestymistä ja sinne kipuamista on helpotettu LED-valoilla. Nyt konehuoneeseen on tehtaalta jo saatavissa lisävarusteena automaattinen sammutusjärjestelmä, jossa on 16 suutinta ja automatiikkakäynnistys, kun lämpötila peltien alla kohoaa liikaa. Kuljettaja voi halutessaan myös kytkeä järjestelmän manuaalisesti sekä ohjaamon sisältä että ulkopuolelta.

Volvo Construction Equipment Finland Oy:n toimitusjohtaja Hannu Hietikko esitteli suomalaiselle ammattilehdistölle Eskilstunassa  viime syksynä Stage IV-moottoria ja sen pakokaasujen jälkikäsittely-yksikköä.

Uusi H-mallisto saapuu Suomeen myöhemmin tänä vuonna.

Lue myös: Volvo Days 2013.

Lue seuraavaksi