Uutiset

Työkoneet

Ensimmäiset isot Caset Eurooppaan

Steinexpossa taannoin esitellyn Case CX750D:n ensimmäiset toimitukset on tehty Eurooppaan. Kyseessä on malliston järein kaivukone (71,4-72 t/382 kW) ja se korvaa vanhat mallit CX700B ja CX800B. Kahdesta on siis tullut yksi. Toinen koneista on käytössä Saksan Dockweilerissä sijaitsevassa basalttikaivoksessa. Asiakas on Backes Bau- und Transporte GmbH.

”Täällä on erittäin kovaa materiaalia ja sen irroittamiseen tarvitaan voimaa. Siksi valitsimme Case CX750D:n niin sanottuna massakaivuuversiona (ME), jossa on perusversiota lyhyemmät kaivupuomi ja kauhanvarsi. Murtovoimaa saadaan näin irti maksimit”, kertoo Thomas Backe. Aiemmin kaivoksella on ollut jo käytössä vanha malli CX700B, joka käsitteli vuodessa noin 250 000 tonnia materiaalia. Uudessa koneessa oli tunteja lokakuussa mittarissa 300.

Toinen asiakas, Bierbrauer und Sohn GmbH, aikoo käyttää uutukaistaan erilaissa työtehtävissä louhoksen lisäksi esimerkiksi massojen siirrossa rakennustyömailla sekä myös purkutöissä. Tästä syystä valitsimme standardi monopuomin ja vakio kauhanvarren hydraulisella pikakiinnikkeellä.

Päätyö tulee olemaan juuri kivianesalueella Ettringenissä.

”Työvälineinä tullaan käyttämään 2,9 kuutiometrin louhoskauhan lisäksi iskuvasaraa ja esimerkiksi metallileikkureita ja pulveroijia. Olemme ajatelleet myös vuokrata uutukaista”, kertoo Karl-Werner Bierbrauer.

Bierbauer on luottanut Case-koneisiin jo vuosia. Positiivisia kokemuksia on kertynyt niin C- kuin D -mallisista kaivukoneista. Tällä hetkellä laivastoon kuuluu 17 Case-merkkistä kaivukonetta, joista 10 on painoluokissa 28-37 ja seitsemän alle 15 tonnia. Näisen lisäksi Case on myös pyöräkuormaaja- ja kompaktikoneiden luottomerkki. Ei siis ihme, että Karl-Werner päätti edelleen pysyä tutussa konseptissa.

Case Construction Europe.

Suomen maahantuoja Rentti.

Lue seuraavaksi