Uutiset

Työkoneet

Ensimmäinen Mutkapuomi Meeting

Elokuun lopulla järjestetty ensimmäinen kuormausnostureiden ja kuljettajien kokoontumistapahtuma onnistui hyvin. Aurinkoinen ilma, monipuolinen kalustonäyttely ja hyvät järjestelyt saivat kävijöiltä enimmäkseen positiivista palautetta.

Tapahtuman puuhamiehenä toiminut Jouni Leino sai idean tapahtumalle jo muutama vuosi sitten. ”Idea on saanut alkunsa kierreltyäni Bauma -näyttelyssä, jossa ei välttämättä löydä kaikkia nosturialan näytteilleasettajia. Näin syntyi idea kuormausnosturien erikoistapahtumasta. Tapahtuma lähti konkreettisesti liikkeelle alkukesällä Facebookissa käydyn keskustelun ja kyselyn jälkeen,” kertoo Jouni Leino. Tapahtumalla tavoiteltiin monipuolista ja sosiaalista kohtaamista alan toimijoille.

”Tapahtuman tarkoitus on toimia sosiaalisena kohtaamispaikkana alalla toimiville kuljettajille, yrittäjille sekä alaan liittyville palvelu- ja laitetoimittajille.  Tarkoitus on myös, että tapahtuma toimii koulutuksellisena tapahtumana, jossa alaan liittyvät asiantuntijat tarjoavat tietoa”, sanoo Leino.
Tapahtuma otettiin vastaan kaksijakoisesti. Monet, jotka epäilivät tapahtuman toteutumista, jättivät tulematta. ”Positiivista oli, että yhteishenkeä löytyi kuljettajien ja yrittäjien keskuudesta ja paikalle saatiin 57 nosturia sekä useita näytteilleasettajia, muun muassa kaikkien nosturimerkkien maahantuojat”, kehuu Leino alan ennakkoluulottomia toimijoita.

Tavoitteena oli saada alueelle 40 nosturiautoa ja tämä lukema ylittyi komeasti, kun alueelle saapui yli 50 nosturiautoa. Myös näytteilleasettajat olivat pääosin tapahtumaan tyytyväisiä. Paikalle saapui myös kiitettävästi muita alan kuljettajia ja yrittäjiä, ei siis vain pelkästään kuorma-autoilla saapuneita. ”Tavoitteet siis täyttyivät täysin”, sanoo Leino.
Monet kuljettajat, kuljetusyrittäjät ja näytteilleasettajat ovat toivoneet tapahtumalle jatkuvuutta, samoin Autokeidas. ”Aluetta tullaan kehittämään ja samoin koko tapahtumaa. Nyt on sentään vuosi aikaa suunnitteluun”, lupaa Jouni Leino. ”Tämän vuoden Mutkapuomi Meeting toteutettiin kolmessa kuukaudessa”.

Pääasiassa Uudellamaalla toimivan Kuljetus Pasi Sorvari Oy:n PM kuormausnosturivalikoima lisääntyi uudella PM 53SP:llä. ”Kaikkea kuljetetaan aina kaappikellosta kattotuoleihin”, kertoi Pasi Sorvari Mutkapuomi Meeting -tapahtumassa. Sorvarin kalustoon kuuluu kaikkiaan 10 nosturiautoa ja kaksi lavettia. PM merkkisiä nostureita löytyy nyt kaikkiaan 7 kappaletta, kevyin on 25 ja raskain 85 tonnimetrinen.  Kuvassa on Pasi ja Aleksi Sorvarin lisäksi PM nostureita maahantuovan ja myyvän Koivunen Oy:n myyntipäällikkö Mikko Virtanen.

Täysin uudenlainen Aluex nostopuomi herättää huomiota keveydellään. Aluexin keveys mahdollistaa sen käsittelyn käsin, jopa yhdeltä henkilöltä. Puomi on säädettävissä pikakiinnikkeillä kolmeen eri pituuteen, työleveyden puomi säätää automaattisesti itse. Aluex soveltuu erinomaisesti rakennus- ja konepajateollisuuteen ja veneiden yms. nostoon.  Aluex on saatavana kahtena eri mallina, joista isomman työkuorma on 10 tonnia ja kevyemmän 5 tonnia. Molempien pituus on 2,5 metriä ja suurin leveys 3,5 metriä. Painoa raskaammalle kertyy ainoastaan 45 kiloa ja kevyemmälle 35 kiloa. ”Aluex on alkujaan kehitetty omaan käyttöön, kun markkinoilta ei löytynyt sopivaa”, kertoi tuotteen suunnittelusta vastaava Patrik Sundström AB PS Lyfttjänst Nostopalvelu Oy:stä. Sundström kertoi, että Aluex nostopuomeja on myyty useita kappaleita varsinkin Ruotsiin. Suomessa juuri aloitetusta jälleenmyynnistä vastaa Top-Trade Oy.

Suvanto Truks on myynyt Copma kuormausnostureita Suomessa kahden vuoden ajan, mutta vasta viimeisen puolen vuoden aikana niiden myyntiin on panostettu enemmän. ”Tunnettu ja arvostettu valmistaja, monikäyttöinen ja helposti huolettava tuote sekä hinnaltaan kilpailukykyinen”, listaa Copman etuja Mikko Seppälä Suvanto Truksilta. ”Copma on myös selkeä käyttää ja siinä käytetään alalla tunnettuja komponentteja”.
Suvanto Truksilla on varastossa laaja valikoima käytettyjä kuorma-autoja ja MAN kuorma-autojen edustus mahdollistaa myös entistä monipuolisemman valikoiman myös uuden kaluston kohdalla. Tätä kautta myös Copma nostureiden kysyntä on lisääntynyt. Nosturiasennuksissa Suvanto nojaa Turun Hydrauliikka-asennuksen vahvaan alan osaamiseen.

Maansiirto Morrin autot olivat pääosassa Hiabin osastolla.

Mutkapuomi Meeting 2015 – kuvasatoa

Lue seuraavaksi