Uutiset

Työkoneet

Ensilumille kolmen uuden Kramerin voimin

Ruoholahden Kiinteistöhuolto Oy suorittaa kiinteistöjen huoltotöitä pääasiallisesti Ruoholahden sekä Töölön alueella Helsingin keskustan kupeessa ja Aurinkolahden Huolto Oy puolestaan Itä-Helsingin alueella. Yhteensä yritykset työllistävät tällä hetkellä 23 työntekijää ja yrityksien kalustosta löytyy laitteita monipuoliseen kiinteistönhoitoon. Talvisin työt keskittyvät vahvasti lumen poistoon ja liukkauden torjuntaan. Usein työtehtävien tulee tapahtua ripeästi ja niinpä näiden kiinteistöhuolto­-alan ammattilaisten valinta oikeaksi
työkaluksi on Kramer Allrad -pyöräkuormaaja.

”Meillä on tällä hetkellä viisi Kramerin pyöräkuormaajaa. Juuri ennen ensilumia saapui kolme uutta 380-sarjalaista ja niiden avulla on tarkoitus hoitaa lumityöt tänä talvena”, kertoo yrityksien toimitusjohtaja Jari Böckerman.

Böckermanilla on hyviä kokemuksia Kramereista aikaisemmilta vuosilta.
”Ensimmäinen Kramerimme, joka meni nyt vaihtoon, oli ensimmäisiä ”uusikorisia” Kramereita, mitä Suomeen tuli ja se on ollut tähän mennessä paras kone, mitä meillä on ollut. Ei minkäänlaista ongelmaa koskaan ja pelasi kuin unelma. Ja kun uusia koneita päätettiin hankkia, ei merkistä ollut epäselvyyttä.”

”Kokemukset Kramerista ja KH-Koneet Oy:stä olivat sen verran positiiviset, että valinta oli helppo. Vielä kun 80-sarjasta tuli uusi parannettu versio, niin ei kun soittoa KH-Koneisiin Sakarin Timolle ja koneet tilaukseen.”

”Koska auraus- ja kunnossa­pitotyöt tehdään pääsääntöisesti ns. virka-ajan ulkopuolella, niin silloin koneliikkeen palvelut nousevat arvokkaiksi. Voin lämpimästi suositella KH-Koneet Oy:tä. Palvelut pelaa ja apua saa tarvittaessa nopeasti”, kiittelee Böckerman.

Uusi Kramer 380 – kompakti kone kiinteistöhuoltoon

”Varsinkin pääkaupunkiseudulla talvikunnossapitoa tehdään usein ahtaissakin paikoissa, joista lumen nopea poiskuljetus on haastavaa. Kramer 380 on mitoiltaan juuri optimaalinen näihin vaativiin olosuhteisiin.

”Nimenomaan 380 soveltuu meidän alueillemme todella hyvin. Se on riittävän ketterä, mutta samalla riittävän suuritehoinen kone tulokselliseen työskentelyyn vaikeissakin paikoissa”, toteaa Böckerman.

”Myös työkohteesta toiseen liikkuminen on Kramerilla helppoa. Töissä tulee pakostakin siirtymiä, varsinkin Itä-Helsingin alueella. Kramerilla nämä siirtymät sujuvat nopeasti ja miellyttävästi.”

Uudet koneet ovat olleet vasta muutaman viikon töissä, mutta Böckerman on jo huomioinut uutuusmallien tarjoamat parannetut ominaisuudet.

”Ohjaamon viihtyvyys on parantunut oleellisesti ajoasentoon, äänettömyyteen sekä hytin lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmään tehtyjen parannusten ansiosta. Kuljettajalle tärkeisiin asioihin on satsattu paljon ja työergonomia on tämän vuoksi aiempaa parempi. Muutoin uusi 380 on taattua Kramer-laatua.”

Lunta luvassa myös täksi talveksi

”Viime vuonna koko maan lumi­tilanne etelästä pohjoiseen oli kiitettävä. Töitä riitti jokaiselle auraus- ja kuljetuskalustoa omaavalle. Lupaavasti alkoi tämäkin talvi. Itse asiassa ensilumet tulivat samaan aikaan kuin viime vuonnakin. Lunta tuli silloinkin paljon, mutta pakkaset eivät olleet heti niin kovat kuin nyt”, muistelee Böckerman.

”Ennusteet ovat puhuneet sen puolesta, että tästä vuodesta tulisi vähintään yhtä luminen kuin edellisestä. Eli töitä on luvassa”, kiittelee Böckerman.

”Yksi tärkeimmistä asioista kovat vaatimukset täyttävään lumenpoistoon on oikean työlaitteen valinta. Lumimassoja ei useinkaan aurata katujen sivuille, vaan ne kerätään kasoihin parkki- tai muiden vastaavien alueiden sivustoille, joista niiden pois­ajo kuorma-autolla on vaivatonta. Parhaiksi työlaitteiksi kohteidemme lumitöihin olemme todenneet ns. keräävät aurat. Niillä pystytään siirtämään lunta näppärästi kapeilta väyliltä sekä tehokkaasti väljemmältäkin alalta”.

Lue seuraavaksi