Uutiset

Työkoneet

Engconin vahvin

Ruotsalainen Engcon jatkaa voimakasta panostusta tuotekehitykseensä ja tuo Maxpossa osastolleen B80 uutuutena mallistonsa järeimmän kallistuvan kauhanpyörittäjän, mallimerkinnältään EC233. Se on tarkoitettu enintään 33 tonnin painoisiin kaivukoneisiin. EC233 on Engconin mukaan niin sanottu toisen sukupolven kauhanpyörittäjä, joten se valmistetaan uusimman teknologian mukaisesti.

Engconin uusi EC233 perustuu Gen II -sarjaan, Engconin uusimpaan sukupolveen. Siinä on muun muassa kunnossapitoa helpottava keskusvoitelujärjestelmä sekä +45 asteen kallistuskulma parhaan tehokkuuden ja työn joustavuuden takaamiseksi. Edelleen siinä on käyttöikää pidentävä vahva rakenne ja valettu runko, sekä vankat kallistusakselitapit. Engconin kehitysvastaava Fredrik Jonsson kertoo, etteivät edut lopu tähän, ja luettelee niitä lisää.

”EC233:ssa on jo vakiona valmius ePS:lle, engcon Positioning Systemille, joten EC233 voidaan synkronoida erilaisten koneohjausjärjestelmien kanssa tehokkuuden maksimoimiseksi. Siinä on myös vakiona kuormanpitoventtiileillä varustetut kallistussylinterit ja Q-Safe-työlaitekiinnike mahdollisimman hyvän turvallisuuden takaamiseksi”, Fredrik Jonsson sanoo ja jatkaa:

”Lyhyesti sanottuna se tulee olemaan Engconin voimakkain kauhanpyörittäjä, jossa käytetään uusinta tekniikkaa. Meillä on malliin täysi luottamus, sillä talvella 2016–2017 sitä on testattu raskailla koneilla kovissa oloissa.” Sarjatoimitusten arvioidaan alkavan alkuvuodesta 2018.OP.

Lue seuraavaksi