Uutiset

Työkoneet

Engconin tuoteluettelo 2023 on ilmestynyt

Ruotsalainen kallistuvia kauhanpyörittäjiä ja muita lisälaitteita valmistava Engcon julkaisi äskettäin vuoden 2023 tuoteluettelonsa, joka sisältää monia uutuuksia, jotka vastaavat loppuasiakkaiden tarpeisiin. Luettelossa on mukana muun muassa kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjät, jotka julkistettiin ensimmäisen kerran vuoden 2022 toukokuussa Norjassa Vei og Anlegg -messuilla.

Uusi järjestelmä tulee valmistajan mukaan muuttamaan kaivualaa älykkäällä tekniikallaan, joka vastaa lisääntyviin sähköistys-, digitalisaatio-, turvallisuus- ja kestävyysvaatimuksiin. Nyt esitellyissä uutuuksissa ja ratkaisuissa keskipisteenä ovat loppukäyttäjän tarpeet, mukavuus ja turvallisuus.

”Yksi uudistuksista on se, että irrotettavaan, 14–19 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettuun GRD60-tartuntakourakasettiin on otettu vakiovarusteeksi öljyliittimet, joilla käytettävyys saadaan kätevämmäksi. Tartuntakoura on lisäksi kallistettu alaspäin 15 astetta työskentelyn mahdollistamiseksi eri asennoissa ja tarttumisulottuman pidentämiseksi. Tartuntakourakasetti kiinnitetään helposti tartuntakoukuilla työlaitekiinnikkeeseen, minkä jälkeen se lukitaan ja hydrauliikka kytketään yhdellä kädenliikkeellä”, todetaan tiedotteessa.

Engcon kehittää harjalaitteitaan

Kauhanpyörittäjien järjestelmässä voidaan käyttää monia erilaisia työlaitekiinnikkeitä, joihin on mahdollista kytkeä esimerkiksi harjalaite.

”Tämä on saanut hyvän vastaanoton loppuasiakkaiden keskuudessa, sillä asiakkaat ovat pyytäneet valikoimassa olevista harjalaitteista lisää eri kokoja, joilla on samat ominaisuudet. Nyt valikoimaan on myös tuotu 4–6 tonnin kaivukoneisiin tarkoitettu irrotettava harjalaite, joka on sovitettu S40-kiinnikkeelle. Engconin työlaitekiinnikkeissä on valmius sekä irrotettavalle tartuntakourakasetille että irrotettavalle harjalaitteelle”, kerrotaan Engconilta.

Uutta on myös se, että kaikki irrotettavat harjalaitteet toimitetaan kapealla harjasarjalla, joka on kehitetty käytettäväksi esimerkiksi salaojituksessa, kaapelien esiinharjauksessa tai muilla vaikeapääsyisillä pinnoilla.

Katso koko tuoteluettelo tästä

Lue seuraavaksi