Uutiset

Työkoneet

Engconin ePS:llä tarkka sijaintitieto

Engcon Positioning System ePS

Engconin rototilttimallit EC209:stä alkaen voidaan vuodesta 2015 lähtien varustaa ePS:llä, Engcon Positioning Systemillä, joka yhdessä kaivukoneen kaivujärjestelmän kanssa mahdollistaa työlaitteen sijainnin maksimaalisen hallinnan.

Paikannusjärjestelmä ePS on optimoitu Engconin älykästä DC2-ohjausjärjestelmää varten: ePS:n kaapelit integroidaan DC2:n kaapeleiden kanssa. Se on myös ”avoin” järjestelmä, eli ePS toimii myös yhdessä Engconin muiden ohjausjärjestelmien sekä muiden valmistajien tuotteiden kanssa.

”Strategiamme on pyrkiä tekemään tuotteistamme aina mahdollisimman ’avoimia’, joten tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden valita laajasti tuotteiden välillä”, kertoo Roberth Jonsson, ePS:n kehitystyön projektipäällikkö.

Tämä saa lisävahvistuksen Roberth Jonssonin kertoessa, että ePS on mahdollista tilata Engconin rototilttimalleihin EC209, EC214, EC219, EC226 ja EC30.
Lisäksi ePS voidaan jälkiasentaa näihin malleihin, vanhempiin EC30-malleihin tosin tarvitaan tiettyjä muutoksia.

Tekniikka perustuu siihen, että ePS lähettää signaaleja asiakkaan kaivukoneessa olevaan kaivujärjestelmään. Tavoitteena on, että mahdollisimman monen valmistajan kaivujärjestelmät voisivat viestiä ePS:n kanssa.

Yhdessä valitun kaivujärjestelmän kanssa ePS vähentää ns. perinteisen maastoonmerkinnän tarvetta, ja kuljettaja näkee kaivettavan alueen tarkasti ohjaamossa olevan koneohjauksen näytön kautta. Näin voidaan varmistaa, että ylös kaivetaan juuri oikea määrä maata, mistä on monia etuja.

Lue seuraavaksi