Uutiset

Työkoneet

Engconilta pienoismalleja

Ensimmäiset Engconin uuden sukupolven kauhanpyörittäjä- ja lisälaitepienoismallit ovat nyt saatavilla. Pienoismallien mittasuhde on 1:50. Taidokkaasti toteutettu setti sisältää EC219-kauhanpyörittäjän, kynsikauhan, luiskakauhan, trukkihaarukat ja tasauspalkin. Aivan kuten oikeassakin laitteessa, pienoismallissa on toimiva kauhan kallistus- ja pyöritysmekanismi. Tarkasti alkuperäisiä työlaitteita jäljittelevät pienoismallin työlaitteet kiinnitetään pyörittäjään, joka kiinnitetään suoraan siihen sopivan kaivukoneen pienoismallin kauhan varteen. 

GEM (Gaz Evans Models) toteutti pienoismallit yksinomaan Engconille. Pienoismallien suunnittelu alkoi muuntamalla digitaalinen kuva laitteesta 3D-tulostimen tiedostoksi, josta tulostin valmisti muovisen prototyypin 3D-tekniikan avulla. Sitten tulostettu prototyyppi lähetettiin SMTS-yritykselle, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan johtava valkometallista valettujen pienoismallien valmistaja.

Kun pienoismallit oli valettu, SMTS toimitti ne GEM-yritykselle koottavina sarjoina. Jokainen EC219-pienoismalli on valmistettu 19:stä metalliosasta sekä pienistä muoviputkista, jotka jäljittelevät laitteen letkuja ja kytkentöjä. Gaz Evans ja hänen kollegansa Lucinda Warner ovat valmistaneet jokaisen pienoismallin käsityönä. Pikkuruiset mittatilaustyönä valmistetut Engcon-logot viimeistelevät pienoismallien todenmukaisen ulkoasun. OP.

Lue seuraavaksi