Uutiset

Työkoneet

Engconilta ergonominen hallintakahva

Ohjausjärjestelmien valmistaja Microprop esitteli vuoden 2013 MaskinExpo-messuilla hallintakahvan prototyypin MIG2 (Microprop Grip 2). Engcon esitteli keväällä kahvan valmiin version, joka soveltuu sarjatuotantoon.

”Nykyään turvallisuusvaatimukset kasvavat samalla, kun kaivukoneelta edellytetään yhä useampia toimintoja. Tätä varten olemme kehittäneet ergonomisen hallintakahvan, jossa ei silti ole tarvinnut luopua useiden toimintojen ohjaamisesta”, kertoo Microprop AB:n teknikko ja projektijohtaja Roberth Jonsson.

Ergonomisesti ajateltuna suurin uutuus on käteen mukavalta tuntuva hallintakahva, jota voidaan täydentää niin sanotulla käsituella. Säädettävä tuki asettuu käden taakse ja tukee näin kättä ulospäin suuntautuvassa liikkeessä, joka on melko kuormittava, jos käytetään useampaa kuin kahvan yhtä toimintoa. Tällainen liike saattaa ilman tukea aiheuttaa rasitusvammoja.

MIG2-kahvaan voidaan asentaa kolme rullaa ja seitsemän painiketta, eli kahdessa hallintakahvassa on yhteensä kuusi rullaa ja 14 painiketta. Yhdessä Microprop DC2 -ohjausjärjestelmän (katso esittelyvideo vierestä) kanssa kaikkia rullia voidaan käyttää samanaikaisesti. Tämän vuoksi hallintakahva on muotoiltu yhteistyössä usean eri yrittäjän sekä teollisuussuunnitteluun erikoistuneen yrityksen kanssa. Näin on voitu keskittyä mahdollisimman ergonomiseen muotoon.

”Yhteistyömme asialle omistautuneiden testikuljettajiemme (yrittäjien) kanssa on ollut erittäin antoisaa. Suunnitteluyritys puolestaan on tehnyt upeaa työtä ergonomian kanssa”, sanoo Roberth Jonsson. Micropropilla on useita patentteja MIG2-hallintakahvaan.

Lue seuraavaksi