Uutiset

Työkoneet

Engconeita Iso-Britanniaan

Engconin kallistuvat kauhanpyörittäjät ovat osa JN Bentley Ltd:n kolmen uuden Komatsun pyöräalustaisen kaivukoneen high-tech-versioita. JN Bentley on yksi Iso-Britannian johtavista insinööri- ja rakennusalan yrityksistä. Kukin erikoisvarustelluista koneista varustetaan täysin integroidulla Engcon EC219 -kauhanpyörittäjällä ja Q-Safe-turvakiinnikkeellä.

”Tämä on merkittävä osoitus siitä, että Iso-Britannian markkinat kasvavat ja käyttäjät ovat alkaneet ymmärtää pyörittäjien monia etuja tehokkuuden, turvallisuuden ja kustannusten vähentämisen suhteen. Olemme hyvin tyytyväisiä, että JN Bentley on päättänyt valita meidän ratkaisumme”, sanoo Stig Engström, Engconin perustaja.

Jo aiemminkin Engconeita käyttänyt JN Bentley ei epäröinyt hetkeäkään hankkiessaan koneisiinsa uusimmat Engconit.

”Engconin ratkaisu täyttää kaikki vaatimukset turvallisuuden, tehokkuuden ja teknologian suhteen”, sanoo Alan King, JN Bentleyn työmaatiimin jäsen.

”Sen avulla voimme työskennellä tehokkaammin ahtaissa paikoissa ja parantaa toimintojen tehokkuutta työmailla. Olemmekin suunnittelemassa vielä 27 Engconin järjestelmän hankintaa – sekä uusien että jälkiasennettujen ­– seuraavan 12 kuukauden aikana.”

JN Bentley tulee käyttämään uusia laitteita uudis- ja saneerausrakentamiseen vesirakennussektorilla. Suurin osa tästä työstä suoritetaan MMB:n kautta. Se on yhteisyritys globaalin konsulttiyrityksen Mott MacDonaldin kanssa, joka osti Bentley Holdingsin (mukaan lukien JN Bentleyn) vuonna 2014.

JN Bentleyn valitsema Engcon EC219-malli on osa toisen sukupolven sarjaa, johon kuuluu malleja 1,5–32 tonnin kaivukoneisiin. Uusi mallisarja on suunniteltu edelleen lisäämään kannattavuutta ja monipuolistamaan kaivukonetta. Niiden avulla käyttäjä voi kallistaa ja pyörittää kauhaa (tai mitä muuta lisälaitetta tahansa) sopivan joustavuuden ja tarkkuuden saavuttamiseksi.

”JN Bentley on yhdistänyt EC219-kauhanpyörittäjän SS9-2-ohjausjärjestelmäämme ja kaivukoneiden työlaitteille ja lisälaitteille tarkoitettuun Q-Safe-turvakiinnikkeeseen. Suosittu SS9-malli lähes kaksinkertaistaa käyttäjän mahdollisuudet valita erilaisia toimintojen esiasetuksia, mikä monipuolistaa hydraulikiinnikkeiden käyttöä sekä mahdollistaa turvallisemman lukitusmenetelmän”, selittää Stig Engström ja jatkaa.

”Q-Safe-kiinnikkeessä on kolminkertainen turvalukitus. Se kykenee myös tunnistamaan maanpinnan paineen puomissa, ja jos kauha ei ole maassa, järjestelmä estää työlaitekiinnikkeen käytön, mikä tarkoittaa, että käyttäjä ei voi vahingossa irrottaa työlaitetta sen ollessa ilmassa. Se on turvallisuutta.” OP.

Lue seuraavaksi