Uutiset

Työkoneet

Engcon toimittaa laatua myös jälkimarkkinoille

Engconin myynti alkoi Suomessa vuonna 1993 ja varaosapalvelu toteutettiin ulkopuolisten toimijoiden kautta. Vuosina 2005-06 engconilaiset alkoivat toimittaa itse varaosia, mutta varovasti tulematta toisten varaosamyyjien alueille.

”Nyt Engconin kauhanpyörittimiä on kuuden ja seitsemän tuhannen kappaleen välille ympäri Suomen. Siihen nähden on yllättävän vähän osatarvetta”, sanoo Håkan Wiik, joka vastaa Engcon-tuotteiden myynnistä Mustasaaren toimipisteessä.

”Huolto, varaosat ja takuuasioiden hoitaminen ovat erittäin tärkeitä osa-alueita meille. Takuut hoidetaan reilusti ja selvissä tapauksissa vielä takuuajan jälkeenkin.”

”Ongelmatapauksissa diagnostiikka on ensiarvoisen tärkeää. Tässä tekninen neuvonantajamme Jan Lång toimii ´lääkärinä´ ja selvittää asiakkaan kanssa ongelmaa. Jan tuntee peruskoneetkin, joista löytyy noin parissakymmenessä prosentissa ongelman ydin. Varaosamiehemme Torbjörn Blomfeldt toimii ´apteekkarina´ toimittaen oikeat varaosat järkevimmällä tavalla perille.”

Engconin Suomen pääpaikka sijaitsee Vaasan kupeessa Mustasaaressa Lintuvuoren teollisuusalueella, osoitteessa Kauppatie 25-27. Siellä toimii myynti, tekninen tuki ja varaosavarasto. Näiden toimintojen lisäksi aivan vieressä on kaksi sopimushuoltopistettä.

Varaosat

Varaosien Suomen päävarasto on Mustasaaressa ja sitä hoitaa Torbjörn Blomfeldt. Lisäksi Itä-Suomen alueella myyntiä, huoltoa ja varaosia hoitavalla K. Kekäläinen Oy:llä on myös oma varaosavarasto Kuopiossa.

Tavaraa tulee viikoittain tehtaalta Ruotsista. ”Yleensä kaikki löytyy hyllystä”, sanoo Blomfeldt. ”On erittäin harvinaista, että joudumme tilaamaan tehtaalta muuta kuin varastotäydennyksiä. Vaasan alueella on myös Engconin alihankkijoita, jotka voivat tarvittaessa valmistaa erikoisosia, mikä vielä vähentää yksittäistilauksien tarvetta.”

Varaosat saadaan toimitettua pääsääntöisesti seuraavaksi päiväksi asiakkaalle. ”Tähän lähelle nopeamminkin, aivan Pohjois-Suomeen voi mennä päivä enemmän”, toteaa Blomfeldt. ”Lähialueen asiakkaat voivat noutaa osat itse tai lähetti vie ne. Länsirannikolle toimii Matkahuolto erittäin hyvin ja kahdensadan kilometrin säteelle sen kautta saadaan toimitettua tavarat yleensä samana päivänä. Muualle usein posti on järkevin toimitustapa ja posti noutaa lähetyksiä päivittäin varastolta. Muita, kuten Kaukokiitoa käytetään tarpeen mukaan.”

”Meillä on monta toimitustapaa. Näistä valitaan sopivin, jonka määräävät aika, hinta ja osan paino. Tavoite meillä on palvella nopeasti.”

”Hyvin harvoin asiakkaalle menee väärä osa ja puolet niistäkin on tapauksia, että on tilattu eri malliin kuin mikä asiakkaalla on. Kallistusakseli on kaikissa malleissa eri vahvuinen ja sen perusteella saadaan malli määritettyä, mutta tietysti sarjanumero on tähän asiaan paras tieto. Sarjanumero on venttiilejä suojaavassa levyssä olevassa tyyppikilvessä”, opastaa Blomfeldt.

Engconilla varaosa ei välttämättä ole aina aivan samanlainen kuin alkuperäinen, vaan toisinaan se on parempi kuin alkuperäinen. Tämä on merkkinä siitä, että tuotekehitys menee eteenpäin ja tuotteita kehitetään jatkuvasti.

Kannattaa soittaa

Engconilla on Suomessa parikymmentä sopimushuoltopistettä. ”Kaikkien konemyyjien korjaamoilla on kyllä valmiudet tehdä tarvittavat korjaukset”, tietää Jan Lång, joka hoitaa teknistä tukea. ”Puhelimella annamme apua teknisiin ongelmiin, joilla asentaja pääsee asiassa eteenpäin. Puhelinneuvontaa annamme myös urakoitsijoille suoraan. Jotkin riittävät valmiudet omaavat urakoitsijat ovat jopa tehneet itse takuuhuoltoja.”

”Soittamalla tekniseen tukeen saa todennäköisimmin myös oikeat osat. Sarjanumeron perusteella nähdään täällä mistä osista kauhanpyöritin on rakennettu tehtaalla, jopa säätölevyjen vahvuus. Kysyminen kannatta paitsi oikeiden osien saamiseksi, myös muiden samalla vaihdettavaksi suositeltavien osien huomioimiseksi, mutta myös ettei tule tarpeettomasti vaihdettua joitakin komponentteja.”

”Usein ongelmat ovat sähköjuttuja”, tietää Lång. ”Puhelimen välityksellä pystytään opastamaan pitkälle, varsinkin jos soittaja on koneen vieressä.”

Ohjausjärjestelmiä on pääsääntöisesti kahta mallia: yksinkertaisia ja monimutkaisia järjestelmiä. Yksinkertaiset mallit ovat tyyppiä on-off. Propo-ohjatuissa järjestelmissä kuljettaja pystyy säätämään itse nopeuksia, suuntia ynnä muuta. Koneen omaa propo-ohjausta voidaan myös käyttää. Tätä varten on tehty valmiita johtosarjoja, muun muassa Volvoon ja Komatsuun, jotka sopivat suoraan pistokkeeseen.

”Takuuasioissa meillä on vaatimus, että soitetaan tänne ennen kuin ryhdytään tilaamaan huoltomiestä. Esimerkiksi vuotava hydraulimoottori kannattaa suosiolla vaihtaa uuteen mieluummin kuin tilata huoltomies paikalle. Se on niin asiakkaan kuin meidän etujen mukaista.”

”Jos katastrofi tapahtuu viikonloppuna, joku meistä kyllä vastaa puhelimeen.”

Huolto kannattaa

”Käyttöohjekirjassa on kerrottu rasvauspisteet ja ohjeet välysten tarkastukseen. Ne kannattaa lukea, sillä näitä ohjeita noudattamalla kauhanpyörittimen kestävyys saadaan kohdalleen. Toisilla menee 7000 tuntia, eikä vielä ilmene välyksiä, toisilla ei mene kauaakaan väljistymiseen. Tämä on paljon huollosta ja käyttäjästä kiinni. Tiedämme esimerkiksi 30 000 tuntia käytetyn tiltin, joka jatkaa edelleen aktiivisessa urakointikäytössä. Sen käyttäjä rasvaa itse laitteen käsiprässillä ja tarkkailee samalla mahdollisia vaurioita. Tässä näkee, että huolellisuus palkitaan”, toteaa Lång.

”Tästä syystä ei voida sanoa mitään tarkkaa tuntimäärää, jonka jälkeen tietyt puslat on vaihdettava tai peruskunnostus olisi tehtävä. Meillä on edullisia peruskunnostuspaketteja, joissa on kaikki tarvittavat puslat ynnä muut. Näiden avulla ei remontti jää kesken, jonka takia jo pelkästään paketti kannattaa ottaa, varsinkin kun ne eivät ole kalliita.”

engcon.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi